X

Mai multe secții de votare în străinătate pentru alegerile din toamnă

Mai multe secții de votare în străinătate pentru alegerile din toamnă

La alegerile prezidențiale și la referendumul republican constituțional din 20 octombrie, numărul secțiilor de votare din străinătate va fi majorat, transmite Radio Moldova.

Citește și: Atenție! Sunt preconizate trageri de luptă la Bălți

Numărul secțiilor de votare va fi majorat, în special, în regiunile cu o prezență ridicată la precedentele alegeri. Localitățile exacte și numărul secțiilor de votare vor fi stabilite cu 35 de zile înainte de alegeri, conform Codului Electoral. Decizia finală va fi luată în baza mai multor criterii precum numărul votanților la anterioarele scrutine, dinamica participării și numărul de alegători înregistrați de Ministerul de Externe. La fel se va ține cont de înregistrarea prealabilă a alegătorilor din diaspora.

Până în prezent s-au înregistrat în aplicația online a Comisiei Electorale Centrale (CEC) „Înregistrarea prealabilă” 1500 de alegători. Cele mai multe solicitări sunt de la cetățenii care sunt în România, Germania, Italia și Franța, a declarat președinta CEC, Angelica Caraman, la emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova.

Potrivit acesteia, 200 de persoane s-au înscris pentru a putea vota prin corespondență, de altfel, o măsură obligatorie pentru cei care optează pentru acest tip de vot.

Tags: alegeri prezidentialeComisia Electorală Centrală (CEC)sectii de votare în strainatatevotul prin corespondenta
Știrile zilei