Mai multe state din UE trimit medicamente şi echipamente sanitare în România

Publicat:

State ale Uniunii Europene au trimis medicamente anti-COVID-19 şi echipamente României, care se confruntă cu o înmulţire a infectărilor, în mare măsură în rândul majorităţii nevaccinate a populaţiei adulte, relatează vineri Reuters, potrivit agerpres.

În primele zece zile din octombrie la fiecare şase minute o persoană a murit de COVID-19 în România, dar scepticismul faţă de vaccinare rămâne la cote înalte.


Citeşte şi: Misteriosul caz al teoriei conform căreia COVID-19 ar fi scăpat din laborator – Black News

Comisia Europeană a anunţat vineri că a coordonat transportul către România a 250 de concentratoare de oxigen, dispozitive esenţiale pentru furnizarea de oxigen medical necesar pacienţilor COVID-19 aflaţi în stare critică.

Polonia a trimis 50 din cele 250 de concentratoare, în timp ce restul vin din rezerva UE.

Comisia Europeană mai afirmă că a coordonat şi transportul a 5.200 de fiole de anticorpi monoclonali din Italia către România, precum şi a opt concentratoare de oxigen suplimentare şi 15 ventilatoare din Danemarca. Anticorpii monoclonali sunt un tratament experimental pentru pacienţii COVID-19.

Citeşte şi: Ora adevărului pentru certificatul verde în Italia! Este OBLIGATORIU la locul de muncă – Black News

Numai aproximativ o treime din populaţia adultă a României a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, conform datelor publice europene.

Datele oficiale de la începutul acestei săptămâni arată că peste 70% din cazurile de COVID-19 sunt în rândul persoanelor nevaccinate, la fel şi 93% dintre decesele asociate acestei boli.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.