X

Mai multe țări europene se alătură sancțiunilor împotriva celor care destabilizează Moldova

Mai multe țări europene se alătură sancțiunilor împotriva celor care destabilizează Moldova

Uniunea Europeană a anunțat că țările candidate la aderarea la UE, precum și țări din EFTA s-au alăturat sancțiunilor adoptate de blocul celor 27 împotriva a șase persoane și o entitate care ar căuta să destabilizeze R. Moldova, pe fondul războiului din Ucraina.

Sancțiunile din 22 februarie, care extindeau, de fapt, o listă mai veche, vizau colaboratori de-ai oligarhului-politician fugar Ilan Șor, șefi de trusturi de presă fidele lui, precum și un oficial de la serviciul rus de informații FSB, alături de Asociația oamenilor cu epoleți „Scutul Poporului”.

Citește și Bătaie în plină stradă: Un tânăr de 20 de ani a ajuns la spital (VIDEO)

Printr-o decizie anunțată de Consiliul European la 4 martie, aceste sancțiunile sunt adoptate de acum și de țările candidate la aderarea la UE: Albania, Macedonia de Nord, Bosnia-Herțegovina, Muntenegru și Ucraina.

De pe listă lipsește Serbia, țară care, deși este candidată la aderare la UE, refuză, în general, să aplice sancțiuni care ar putea dăuna intereselor Rusiei și aliaților acesteia.

Noile sancțiuni vor fi, de asemenea, transpuse în legislația națională de Islanda, Liechtenstein și Norvegia, țări care nu sunt în UE, dar fac parte din zona economică comună EFTA.

Tags: Mai multe țări europenesancțiunilor împotriva celor care destabilizează Moldovase alătură
Categorii: PoliticăȘtirile zilei