Mai multe transplanturi de organe, făcute în spitalele din Liov fără energie electrică

Publicat:

Cadrele medicale de la spitalele din Liov au făcut mai multe intervenții chirurgicale în timpul penei de curent care a afectat orașul din cauza bombardamentelor rusești. Medicii au efectuat inclusiv tranplanturi de organe, potrivit Sky News, scrie mediafax.

Medicii de la spitalele din orașul Liov, situat în vestul țării, sunt nevoiți să efectueze operații vitale fără energie electrică.


Citește și: FRIGUL IERNII, noua armă a lui Vladimir Putin în războiul din Ucraina

Asta după ce loviturile cu rachete rusești asupra infrastructurii cheie din Ucraina au lăsat întregul oraș fără energie electrică.

Nouă transplanturi de organe de la donatori post mortem au fost efectuate în decurs de 30 de ore, potrivit Ministerului ucrainean al Sănătății.

Acestea au inclus două inimi, un ficat și șase rinichi.

Alte două operații de transplant de rinichi au fost efectuate la Centrul regional de oncologie din Cherkasy, spitalul folosind generatoare pentru energie.

Citește și: Parlamentul Franţei sistează dezbaterea privind interzicerea coridelor

„Chiar și în regiunile în care energia electrică nu a fost restabilită, medicii continuă să își facă treaba”, a precizat Ministerul Sănătății.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Laboratoare secrete din Ucraina construiesc o ‘armată de roboţi’ pentru a lupta împotriva Rusiei

Laboratoare secrete din Ucraina construiesc o 'armată de roboţi' pentru a lupta împotriva Rusiei Ucraina speră să asambleze o mulţime de drone ieftine, fără pilot,...

Ucrainenii sunt în favoarea negocierilor de pace cu Rusia, dar nu în condiţiile puse de Putin (sondaj)

Ucrainenii sunt în favoarea negocierilor de pace cu Rusia, dar nu în condiţiile puse de Putin (sondaj) Doar aproximativ o treime dintre ucraineni se opun...

Zelenski: Am stabilit drept obiectiv ca în noiembrie să avem pregătit un plan complet de pace

Zelenski: Am stabilit drept obiectiv ca în noiembrie să avem pregătit un plan complet de pace Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat luni că şi-a...

Marko Șevcenko: Societatea ucraineană nu capitulează în fața ultimatumului Rusiei 

Marko Șevcenko: Societatea ucraineană nu capitulează în fața ultimatumului Rusiei Societatea ucraineană nu capitulează în fața ultimatumului Rusiei și nu avem altă alternativă decât să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.