Mai mulți americani înarmați au fost arestați în timpul protestelor din Haiti – FOTO/VIDEO

Publicat:

Mai mulți cetățeni americani, suspectați de implicare în fapte de conspirație, au fost reținuți în Haiti, în contextul protestelor antiguvernamentale violente provocate de deteriorarea situației economice a țării și corupție, informează site-ul postului BBC News, potrivit mediafax.

Potrivit presei locale, americanii făceau parte dintr-un grup ce includea mai mulți cetățeni străini, inclusiv un rus și un sârb, iar asupra lor s-au găsit arme semiautomate.


Citește și: Trump dă un ultimatum armatei venezuelene: ‘Veți pierde totul!

Grupul a fost reținut duminică în capitala țării, Port-au-Prince.

Bocchit Edmond, ministrul haitian de Externe, a declarat pentru CNN că cinci americani și un haitian se numără printre cei reținuți. Autoritățile locale au comunicat că suspecții nu au fost încă puși sub acuzare.

Departamentul de Stat al SUA a confirmat că mai mai mulți cetățeni americani au fost reținuți în Haiti.

Începând de pe 7 februarie, mii de persoane au ieșit pe străzi în Haiti pentru a protesta față de deteriorarea situație economice și corupția endemică.

Citește și: Doi polițiști egipteni au fost uciși într-o excursie la Cairo

Opoziția cere anchetarea foștilor și actualilor oficiali haitieni acuzați că au deturnat fonduri de dezvoltare obținute în urma unei înțelegeri între țările din Caraibe și Venezuela.

Haiti este cea mai săracă țară de pe continentul american, cu peste 60% din populație trăind cu mai puțin de 2 dolari pe zi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi

Parlamentul se întrunește în ședință plenară. Ce subiecte sunt pe ordinea de zi Parlamentul se convoacă joi, 18 iulie în ședința plenară. Pe ordinea de...

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei

Restricții pentru toți operatorii de transport de mare tonaj din cauza caniculei În contextul prelungirii Codului Galben și Portocaliu de caniculă, Agenția Națională Transport Auto...

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată

Unde a ajuns reforma spitalelor la un an și jumătate după ce a fost inițiată La un an și jumătate după ce a fost inițiată...

Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului ‘Prima Casă Plus’

Guvernul a aprobat modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului 'Prima Casă Plus' Guvernul a aprobat, astăzi, modificările legislative ce vor asigura implementarea Programului de stat „Prima Casă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.