X

Mai mulți angajați la Procuratura Anticorupție! Documentul votat de parlamentari

Mai mulți angajați la Procuratura Anticorupție! Documentul votat de parlamentari

Numărul de angajați la Procuratura Anticorupție (PA) a fost majorat cu 54 de unități. Acest lucru înseamnă și că cheltuielile pentru Procuratura Anticorupție vor crește, însă, potrivit autorilor, majorarea numărului este necesar pentru a investiga eficient cauzele de corupție mare, menționa anterior ministrul Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, scrie realitatea.md

Citește și Pacificatorii moldoveni în Kosovo și-au început activitatea

Proiectul a fost votat de către Parlament, cu votul a 58 de deputați.

Autorii susțin că, potrivit noilor competențe atribuite Procuraturii Anticorupție, aceasta va exercita nemijlocit urmărirea penală pe cauzele de corupție mare, fapt ce implică un proces complex.

„Este necesară asigurarea organului Procuraturii, petnru a asigura funcționarea eficientă. Astăzi Procuratura Anticorupție are în total 144 state de personal, dintre care 59 sunt procurori, După adoptarea acestei hotărâri, dar celelalte unități de personal, inclusiv personal tehnic se va mări. Se mărește numărul de ofițeri de urmărire penală și de ivnestigație”. a menționat de la tribuna Parlamentului deputatul PAS Igor Chiriac.

În nota informativă se menționează că „adoptarea prezentului proiect va crea premise pentru sporirea capacităților instituționale ale Procuraturii Anticorupție pentru ca personalul să fie capabil să gestioneze corect și eficient măsurile pentru prevenirea si combaterea corupției, iar instituția să aibă posibilitatea să-și exercite corespunzător funcțiile atribuite prin lege”.

Tags: Mai mulți angajațiProcuratura Anticorupție
Știrile zilei