Mai mulţi antivaccinişti COVID-19 din Grecia l-au atacat şi l-au agresat pe directorul unei şcoli gimnaziale

Publicat:

Mai mulţi antivaccinişti COVID-19 din Grecia l-au agresat vineri pe directorul unei şcoli gimnaziale din oraşul Aegina, din nordul Greciei, pe care l-au legat cu cătuşe şi l-au transportat împotriva voinţei sale la comisariatul de poliţie, pentru o presupusă “încălcare a Constituţiei”, a informat Poliţia locală, citată de EFE, potrivit agerpres.  

Aşa-zişii “apărători ai Constituţiei” l-au agresat pe director în momentul sosirii acestuia în şcoala din acea localitate, care are aproape 4.000 de locuitori şi se află la 42 de kilometri distanţă de Salonic, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.


Citește și : Talibanii din Pakistan renunţă la armistiţiul cu forţele guvernamentate

Negaţioniştii COVID-19 sunt foarte activi în nordul Greciei, unde aripa ultraconservatoare a Bisericii Ortodoxe, prezentă mai ales în mănăstirile de pe Muntele Athos, are o mare influenţă asupra populaţiei locale.

De la începutul anului şcolar, când s-a impus obligativitatea purtării măştii sanitare de profesori şi elevi şi prezentarea a două teste negative săptămânale de către elevi, părinţii antivaccinişti din această regiune a Greciei s-au prezentat frecvent în şcoli şi au cerut să se renunţe la purtarea măştii şi la testul pentru detectarea COVID-19.

De asemenea, mulţi părinţi nu le permit copiilor lor să meargă la şcoală, fapt care a obligat Guvernul să prezinte în Parlament un decret ce prevede pedepse cu închisoarea pentru cei care nu îşi lasă copiii să frecventeze cursurile şcolare.

Citește și : Chile LEGALIZEAZĂ căsătoriile gay

De luna trecută, membri ai grupului “apărătorilor Constituţiei” au intrat de multe ori în spitalele din Salonic, proferând ameninţări la adresa medicilor şi cerând ca bolnavii de COVID-19 să nu fie intubaţi.

În regiunea nordică a Greciei, rata de vaccinare este considerabil mai mică decât media pe ţară, considerată şi aşa scăzută de către experţii în sănătate, întrucât doar aproximativ 63% dintre cei 10,7 milioane de locuitori eleni sunt vaccinaţi cu schemă completă împotriva COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda

Șefa statului s-a întâlnit cu moldovenii care locuiesc în Irlanda Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a aflat într-o vizită de lucru la Dublin, unde a...

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze

FOTO/ Submarin de 48 de metri, filmat pe străzile unui oraș din Germania. Sute de oameni au ieșit să facă poze Un uriaș submarin e...

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit

Tragedie pe o autostradă din China. Un pod s-a prăbușit din cauza ploilor. 11 persoane au murit Prăbuşirea parţială a unui pod de autostradă, provocată...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.