Mai mulţi asistenţi personali din Chişinău, demişi de Primărie, reangajaţi de Ministerul Muncii

Publicat:

Mai mulţi asistenţi personali din Chişinău, demişi de Primărie, reangajaţi de Ministerul Muncii

Mai mulţi asistenţi personali din Chişinău, demişi în luna aprilie de Primărie, au fost reangajaţi, doar că de Ministerul Muncii. Este vorba despre 470 de oameni care au în îngrijire persoane cu dizabilităţi severe. Decizia a fost aprobată astăzi, de Guvern.

În mod prioritar, Ministerul Muncii va reangaja asistenţii personali din Chişinău care au grijă de copii şi adulţi cu dizabilităţi severe, potrivit tvrmoldova.md.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

ALEXEI BUZU ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: „Noi astăzi votăm reglementările necesare pentru a ne permite să angajăm prin cumul aceste persoane ca să ne asigurăm că începând cu luna august, aceşti asistenţi persoanli 470 la moment vor fi angajaţi şi de minister ca să aibă cel puţin un slariu deplin”.

Salariul unui asistent personal din Chişinău este de puţin peste cinci mii de lei. Ministerul Muncii a reangajat, din luna aprilie până în prezent, peste 1200 de asistenţi personali disponibilizaţi de Primăria Chişinău. Cheltuielile pentru salarizare sunt acoperite la fel de Ministerul Muncii.

ALEXEI BUZU ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale: „Cred că cel puţin este vorba de peste 100 de milioane de lei pe care în regim de urgenţă Ministerul Munciii şi Protecţiei Sociale, împreună cu colegii din Guvern le-a identificat pentru a asigura desfăşurarea acestui serviciu în municipiul Chişinău. Faptul că municipiul Chişinău a declinat aceastră responsabilitate, ne-a forţat să identificăm şi de fapt să tăiem din bugetele altor servicii, altor programe, să identificăm aceste 100 de miliaoned e lei”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

La începutul acestui an, Primăria Chişinău a redus orele de muncă şi salariile asistenților personali. Alţii au rămas fără un loc de muncă, după ce Ministerul Muncii a decis că nu includă oraşul Chişinăul şi regiunea găgăuză în reforma RESTART, care prevede inclusiv finanţarea acestei categorii de angajaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Statele membre UE au convenit să aloce 4,2 miliarde euro pentru ajutorul pentru Ucraina

Statele membre UE au convenit să aloce 4,2 miliarde euro pentru ajutorul pentru Ucraina Ambasadorii statelor membre pe lângă Uniunea Europeană (Comitetul Reprezentanţilor Permanenţi, COREPER)...

Numele Pieţei Europei din Moscova, schimbat în Piaţa Eurasiei

Numele Pieţei Europei din Moscova, schimbat în Piaţa Eurasiei Numele Pieţei Europei din capitala rusă Moscova a fost schimbat miercuri în Piaţa Eurasiei, decizie ce...

Andrei Năstase cere alocații pentru toți copiii țării, nu doar pentru cei ai diplomaților

Andrei Năstase cere alocații pentru toți copiii țării, nu doar pentru cei ai diplomaților Politicianul Andrei Năstase îi cere actualei guvernări să aprobe alocații de...

Peste un milion de apeluri la 112, în prima jumătate a lui 2024

Peste un milion de apeluri la 112, în prima jumătate a lui 2024 Statistica în prima jumătate a anului 2024 realizată de Serviciul Național Unic...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.