X

Mai mulți bani pentru întreținerea drumurilor

Mai mulți bani pentru întreținerea drumurilor

Pentru întreținerea drumurilor publice naționale vor fi alocați mai mulți bani. Vor fi folosiți la întreținerea pe timp de iarnă și de vară, la executarea lucrărilor periodice, dar și la lucrări de reparație a drumurilor și podurilor.

Citește și Sentința oficială a instanței americane în cazul lui Ilan Șor a apărut online

Astăzi, cabinetul de miniștri a aprobat modificări la Programul privind repartizarea mijloacelor fondului rutier pentru drumurile publice naționale pe anul 2023.

Astfel, pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de iarnă suma va fi majorată cu 38,5 mil. lei, bani destinați pentru suplinirea stocurilor de material antiderapant pentru perioada de iarnă 2023-2024.

Suma va crește și pentru întreținerea de rutină a drumurilor pe timp de vară, cu 7,7 mil. lei. În același timp, suma va fi micșorată cu 6,8 mil. lei pentru executarea lucrărilor de întreținere periodică a sistemului de siguranță rutieră, dar și pentru lucrările de reparație a drumurilor regionale, cu 49,5 mil. lei.

La capitolul ,,Reparații capitale a drumurilor și podurilor” vor fi alocate mijloace suplimentare necesare pentru finalizarea proiectelor de reparație capitală a drumurilor naționale, precum și a unor poduri, în sumă de 24,5 mil. lei.

Tags: alocațibaniÎntreținerea drumurilor
Diverse