X

Mai mulți copii au fost implicați în acțiuni politice la Comrat. Poliția avertizează: „Este ilegal”

Mai mulți copii au fost implicați în acțiuni politice la Comrat. Poliția avertizează: „Este ilegal”

Șapte copii au fost implicați în acțiuni politice la Comrat. Oamenii legii avertizează părinții să supravegheze minorii atenționând asupra faptului că implicarea lor în acțiuni cu caracter politic este ilegală și periculoasă.

Citește și: Peste 100 de persoane riscă amenzi de zeci de mii fiind bănuite de corupere electorală pasivă

„Atenționăm părinții să nu implice copiii în acțiuni cu caracter politic, acest fapt prezentând un pericol pentru aceștia, dar și contravine legislației în vigoare a Republicii Moldova, încălcând drepturile copilului”, se menționează în nota Inspectoratului General de Poliție (IGP).

Oamenii legii atenționează că un asemenea caz a fost înregistrat la Comrat. Potrivit poliției, membrii unei organizații criminale au propus și antrenat, sub pretextul realizării unui sondaj în favoarea unui partid politic, implicarea a șapte adolescenți care urmau să facă agitație electorală în favoare unui concurent electoral.

Copiilor li s-a oferit și o sumă de bani în schimb. Este vorba despre 5 370 de lei fata care a primit banii a reușit să împartă sume mai mici de bani la trei dintre adolescenții implicați.

Tags: Comratcopii au fost implicați în acțiuni politicepolitia R. Moldova
Știrile zilei