Mai mulţi dispăruţi după o explozie într-o uzină chimică din Slovenia

Publicat:

Mai multe persoane sunt date dispărute în urma unei explozii produse joi într-o uzină chimică din Slovenia, în timp ce 20 de muncitori au fost răniţi, dintre care doi se află în stare gravă, potrivit conducerii şi echipelor de salvare, relatează AFP, potrivit agerpres.

Accidentul s-a produs dimineaţă în sediul grupului Melamin, aflat în centrul municipiului Kocejve (sud-est), la 60 km de capitala slovenă Ljubljana.


Citește și : Ucraina denunţă la ONU ‘o listă interminabilă’ de abuzuri comise de trupele ruse

”O cisternă a explodat” dintr-un motiv nedeterminat, a explicat şeful detaşamentului de pompieri Leon Behin la faţa locului.

”Nu mai ştim nimic de mai multe persoane”, a spus directorul fabricii Srecko Stefanic, precizând că acestea nu erau angajate la fabrică.

Ar fi vorba de patru furnizori de servicii, potrivit agenţiei de presă STA şi site-ului 24ur.

În plus, 20 de muncitori au fost răniţi, dintre care doi suferind de arsuri grave care au fost evacuaţi cu elicopterul spre capitală, potrivit unui comunicat al spitalului unde au fost trimişi.

Autorităţile locale le-au cerut locuitorilor pe o rază de 500 de metri în jurul uzinei să nu părăsească casele şi să-şi închidă ferestrele din cauza riscului emanaţiei de vapori toxici.

Până acum nu a fost raportată nicio contaminare a aerului. ”Accidentul nu a avut un impact negativ major asupra mediului”, a dat asigurări jurnaliştilor primarul din Kocevje, Vladimir Prebilic.

Strada principală a fost închisă din cauza intervenţiei pompierilor care au indicat că au reuşit să stingă incendiul.

Citește și : Aderarea Finlandei la NATO se va derula fără probleme şi rapid

În fotografii se văd coloane de fum negru dinspre uzină, care produce răşini pentru sectoarele hârtiei, construcţiilor, lemnului şi vopselei, precum şi hârtie decorativă pentru industria mobilei, potrivit site-ului companiei. Fondată în 1954, compania are aproape 200 de angajaţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.