Mai mulţi evrei ultrareligioşi au fost arestaţi la Ierusalim (VIDEO)

Publicat:

Poliţişti israelieni responsabili cu garantarea respectării reglementărilor privind izolarea din cauza pandemiei de coronavirus s-au ciocnit violent duminică noaptea cu persoane din cartierul ultrareligios Mea Shearim din Ierusalim, potrivit DPA şi agerpres.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Micky Rosenfeld, a declarat luni că locuitori ultrareligioşi au aruncat cu pietre şi diverse alte obiecte în poliţişti care încercau să disperseze mari adunări, care fac parte din ritualuri asociate cu sărbătoarea evreiască Sukkot (sau Sărbătoarea Corturilor).


Citeşte şi: Un student evreu a fost atacat cu lopata în faţa unei sinagogi din Germania

Doi poliţişti au fost răniţi, iar câteva maşini ale poliţiei au fost avariate în confruntări. Poliţia a arestat 18 persoane la Ierusalim, a spus purtătorul de cuvânt.

Unele grupuri ultrareligioase refuză să se spună regulilor de izolare care interzic adunările în exterior de peste 20 de persoane şi adunările în interior de peste 10 persoane.

Tot duminică noapte, poliţia a încercat să disperseze sute de evrei ultrareligioşi adunaţi la o sinagogă din suburbia Bnei Brak din Tel Aviv, ceea ce a dus de asemenea la ciocniri. Un poliţist a fost filmat în timp ce arunca o găleată într-un adolescent, după ce unii localnici din această zonă ultrareligioasă aglomerată au aruncat cu pietre în forţele de ordine.

Poliţia a precizat că la Tel Aviv au fost arestate 17 persoane.

După noi recorduri în privinţa numărului zilnic de infecţii cu COVID-19, autorităţile israeliene au introdus de la 18 septembrie o a doua serie de măsuri de izolare pentru sezonul de vacanţă de trei săptămâni care a început odată cu Noul An Evreiesc.

Citeşte şi: Trump a ieşit din spital pentru a-şi saluta susţinătorii

Sezonul se va încheia sâmbătă, însă cabinetul premierului Benjamin Netanyahu a votat pentru prelungirea izolării cu încă patru zile şi este de aşteptat să o mai extindă încă o dată.

Criticii spun că Netanyahu, care este judecat sub acuzaţii de corupţie, pe care le neagă, acţionează în conflict de interese deoarece izolarea îngreunează organizarea de demonstraţii împotriva sa şi a guvernului său.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025

Ed Sheeran anunţă 14 noi concerte în Europa în 2025 Cântăreţul britanic Ed Sheeran, aflat în prezent în turneu în Spania, a anunţat noi concerte...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o ‘durere de cap’: ‘M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Jamie Foxx povesteşte că misterioasa sa problemă de sănătate a început cu o 'durere de cap': 'M-am trezit 20 de zile mai târziu fără...

Filmul horror ‘Exorcism: Mântuirea’, cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe

Filmul horror 'Exorcism: Mântuirea', cu Russell Crowe în rolul principal, din 5 iulie în cinematografe Filmul horror „Exorcism: Mântuirea”, cu Russell Crowe în rolul principal,...

Sean ‘Diddy’ Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală

Sean 'Diddy' Combs se confruntă cu un nou caz de agresiune sexuală Celebrul rapper Sean "Diddy" Combs se confruntă cu un alt caz de agresiune...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.