Mai mulți indivizi înarmați au scos din închisoare peste 1.800 de deţinuţi

Publicat:

Peste 1.800 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare din sud-estul Nigeriei ca urmare a unui atac al unor indivizi înarmaţi asupra clădirii, informează DPA, potrivit agerpres.

Francis Enobore, purtător de cuvânt al Serviciului Corecţional Nigerian, a declarat că persoane înarmate a căror identitate nu este cunoscută au eliberat prin forţă, luni dimineaţă, 1.844 de deţinuţi din Centrul de Reţinere din Owerri, oraşul de reşedinţă al statului nigerian Imo.


Citește și: Răspunsul economic RADICAL al Uniunii Europene la pandemie

Enobore a afirmat că atacatorii, care au ajuns la faţa locului cu mai multe vehicule, “au intrat în curtea închisorii utilizând explozibili pentru a arunca în aer corpul administrativ al clădirii”.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că atacatorii, care aveau mitraliere de asalt, “au pornit un atac armat feroce asupra personalului de securitate aflat în timpul serviciului”.

Citește și: POTOP în Indonezia și Timorul de Est! Sunt cel puţin 157 de morți și zeci de dispăruți

Generalul responsabil pentru centrele corecţionale, John Mrabure, a dispus începerea unei anchete cu privire la acest incident.

Evadări din închisorile nigeriene au loc ocazional. În octombrie 2020, 1.993 de deţinuţi au evadat ca urmare a unui atac asupra penitenciarului din oraşul Benin, în sud-vestul Nigeriei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dinari Cojocaru intră sub lupa ANI

Dinari Cojocaru intră sub lupa ANI Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat că medicul și afaceristul Dinari Cojocaru a încălcat regimul juridic al declarării...

Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele turcului ucis la Chișinău

Cine sunt judecătorii responsabili de dosarele turcului ucis la Chișinău Turcul care a fost ucis la Chișinău, săptămâna trecută, Izzet Eren, fiind lider al...

O familie de moldoveni, implicată într-un grav accident în România

O familie de moldoveni, implicată într-un grav accident în România O familie de moldoveni a fost implicată într-un grav accident produs azi-noapte la Bordea, România. Potrivit...

VIDEO// Un iaz din Edineț a secat în totalitate

Un iaz din Edineț a secat în totalitate Un iaz din Edineț a secat în totalitate. Imaginile au fost filmate chiar de proprietarul bazinului acvatic...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.