Mai mulţi lideri din politica franceză cer reinstituirea stării de urgenţă

Publicat:

Nicolas Dupont-Aignan, liderul partidului Debout La France, care susţine suveranitatea ţării şi principiile lui Charles de Gaulle în politică, a cerut luni reinstituirea stării de urgenţă pentru a permite Franţei să expulzeze străinii care fac obiectul aşa-numitelor ‘fişe S’ (‘Siguranţa statului’) după atentatele de la Trebes şi Carcassonne (sud) vineri, relatează postul de televiziune BFM TV, potrivit agerpres.

De asemenea, el a cerut interzicerea Fraţilor musulmani şi a salafismului în Franţa.


Citeşte şi: Evreii din Marea Britanie îl acuză pe Jeremy Corbyn că ‘ţine partea’ antisemiţilor

‘Trebuie să restabilim starea de urgenţă, în primul rând. Pentru a avea mijloace juridice, pentru că nu le avem astăzi, de a expulza străinii ce fac obiectul “fişelor S”. În al doilea rând, să votăm pentru restabilirea dublei pedepse pentru infractorii străini (…). Al treilea punct: de a interzice revenirea tuturor jihadiştilor, a copiilor lor, care luptă în Siria, deoarece sunt viitoare bombe în ţara noastră. Şi apoi al patrulea punct: de a găsi un sistem cu geometrie variabilă pentru cei ce fac obiectul “fişelor S” de a purta brăţară electronică sau a le aplica detenţie administrativă’, a pledat deputatul de Essonne.

El a mai cerut închiderea moscheilor salafiste, menţionând că se pronunţă ‘în favoarea interzicerii Fraţilor musulmani şi a salafismului în Franţa’. ‘Poate că va fi necesar să renunţăm la micile călătorii în Qatar pentru o mare parte a persoanelor politice şi a oamenilor noştri de afaceri francezi’, a adăugat el.

Patru persoane, între care un poliţist, şi-au pierdut viaţa, iar 16 au fost rănite în trei atacuri “teroriste” islamiste comise vineri în sudul Franţei, potrivit presei franceze.

Autorul atacurilor a fost identificat ca fiind Radouane Lakdim, un francez de origine marocană în vârstă de 25 de ani, aflat în evidenţa serviciilor de informaţii franceze pentru legăturile sale cu mişcarea salafistă.

Pentru reinstaurarea stării de urgenţă, ridicată la sfârşitul lunii octombrie 2017, s-a pronunţat de asemenea liderul ‘Republicanilor’ (principalul partid de dreapta), Laurent Wauquiez, care a denunţat în acelaşi timp ‘iresponsabilitatea’ lui Emmanuel Macron în lupta împotriva terorismului şi a cerut o serie de măsuri pentru care pledează de câţiva ani.

Citeşte şi: Preşedintele Academiei Americane de Film NEAGĂ acuzaţiile de hărţuire sexuală

Şi el se pronunţă pentru ‘detenţia administrativă’ a ‘celor mai periculoşi’ suspecţi de naţionalitate franceză care fac obiectul aşa-ziselor ‘fişe S’, precum şi pentru expulzarea străinilor din această categorie de pe teritoriul Franţei.

În acest context, Marine Le Pen, lidera extremei drepte franceze şi preşedinta Adunării Naţionale (fostul Front Naţional), a cerut demisia ministrului de interne Gérard Collomb, acuzându-l pe preşedintele Emmanuel Macron că nu a luat nicio măsură pentru a reduce riscul terorismului în ţară, conform BFM TV.

Franţa s-a aflat timp de doi ani în stare de urgenţă, aceasta fiind instituită imediat după atentatele de la Paris şi Saint Denis la 13 noiembrie 2015, care s-au soldat cu 130 de morţi. Starea de urgenţă a fost ridicată la 31 octombrie 2017 şi urma să fie înlocuită de o lege antitero destinată să asigure securitatea francezilor, aşa cum s-a exprimat preşedintele Emmanuel Macron.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă

Moldovenii trimit tot mai puțini bani acasă Remiterile personale primite de rezidenții Republicii Moldova în trimestrul I 2024 au scăzut cu 6,5% comparativ cu aceeași...

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite

Explozie puternică într-un club din Paris, provocată de o trotinetă electrică; Trei persoane au fost rănite Trei persoane au fost rănite la Paris după ce...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.