X

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene

Mai mulți lideri UE s-au angajat să ajute R. Moldova, în cadrul Summitului Comunității Politice Europene

În cadrul Summitului Comunității Politice Europene, mai mulți prieteni ai R. Moldova s-au reunit pentru a discuta despre cooperarea pentru o Moldovă pașnică și stabilă.

Potrivit informațiilor oferite de Președinție, este vorba despre reuniunea grupului de discuții găzduit de prim-ministrul britanic, Keir Starmer. De asemenea, la reuniune au participat și președintele Franței, Emmanuel Macron; cancelarul federal al Germaniei, Olaf Scholz; președintele României, Klaus Iohannis; prim-ministrul polonez, Donald Tusk, și președintele Consiliului European, Charles Michel, potrivit deschide.md.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„Ne-am angajat să continuăm să muncim împreună pentru a face Moldova tot mai puternică, pentru a menține pacea și, în acest climat de siguranță, să dezvoltăm economia și să îmbunătățim condițiile de viață ale cetățenilor noștri”, se menționează într-o declarație publică a Maiei Sandu.

De asemenea, liderii și-au reafirmat sprijinul pentru Republica Moldova și au apreciat reformele pe care le implementează statul nostru.

Amintim, că astăzi în Marea Britanie, are loc Summitul Comunității Politice Europene, la care participă circa 50 de lideri ai comunității europene. Asemenea eveniment a fost găzduit și de R. Moldova, la Bulboaca, în iunie 2023.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

 

 

Tags: marea britanieMoldovaOlaf ScholzR. Moldova
Externe