Mai mulţi medici din Nicaragua au fost concediaţi după ce au îngrijit protestatari răniţi

Publicat:

Mai mulţi medici au fost concediaţi în Nicaragua pentru că le-au acordat îngrijiri unor persoane rănite în recentele proteste care au avut loc în ţară, a relatat duminică presa nicaraguană, citată de agenţia DPA, potrivit agerpres.

Ministerul nicaraguan al Sănătăţii a demis circa 40 de medici şi asistente medicale de la un spital din oraşul Jinotepe (sud) din motive politice şi a refuzat să le plătească salariul pe luna iulie, a relatat cotidianul La Prensa.


Citeşte şi: Un tren întreg a fost evacuat în Germania. Călătorii au găsit o substanţă necunoscută

Au existat relatări despre concedieri similare în sudul ţării.

O doctoriţă pediatru a declarat pentru cotidianul online Confidencial că nu exclude posibilitatea de a fi fost demisă din motive politice, după ce a făcut o declaraţie publică în semn de solidaritate cu cei care protestează faţă de preşedintele Daniel Ortega.

La începutul săptămânii trecute au existat relatări potrivit cărora ministerul a concediat circa 20 de medici de la spitalul public Oscar Danilo Ropsales din oraşul Leon (vest).

Vezi şi: Tragedie aviatică în China. Un elicopter s-a prăbuşit la periferia Beijingului – VIDEO

Nicaragua se confruntă cu o revoltă de la protestele antiguvernamentale care au izbucnit pe 18 aprilie ca reacţie împotriva unor controversate reforme în domeniul securităţii sociale.

Organizaţiile pentru drepturile omului afirmă că bilanţul morţilor se ridică la 448, în timp ce guvernul susţine că este vorba doar de câteva zeci.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă

Geoană confirmă: se pregătește pentru o funcție importantă Posibil candidat la alegerile prezidențiale din România, Mircea Geoană vine și confirmă o informație importantă: el se...

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică

Parisul a fost îngrădit cu 44.000 de garduri. Circulația e deja un calvar, iar de joi se complică Zeci de mii de bariere au fost...

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina

Delegaţia AUR, împotriva rezoluţiei PE privind sprijinul european pentru Ucraina Delegaţia AUR din Parlamentul European s-a poziţionat împotriva rezoluţiei privind sprijinul UE pentru Ucraina, adoptată...

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump

Biden cere interzicerea puştii de asalt semiautomate de tip AR-15, folosită în tentativa de asasinare a lui Trump Preşedintele american Joe Biden cere interzicerea tipului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.