X

Mai mulți migranți afgani, refugiați în Bosnia, au fost arestați pentru terorism și trafic de persoane

Şase migranţi afgani bănuiţi de legături cu terorismul şi trafic de persoane au fost reţinuţi în Bosnia, de la începutul anului în curs, au anunţat marţi autorităţile de la Sarajevo, transmit Reuters şi HINA, potrivit agerpres.

Cei şase se numără între cei peste 25.000 de migranţi şi refugiaţi – în majoritate din Pakistan, Afganistan, Irak sau Iran – intraţi în Bosnia începând din ianuarie 2018, după ce alte state, mai ales Ungaria şi Slovenia, membre ale Uniunii Europene, şi-au închis graniţele.

Citește și: Un înalt oficial al Comisiei Europene a fost condamnat pentru VIOL

Cinci dintre ei sunt suspectaţi de legături cu terorismul internaţional, iar al şaselea de trafic de migranţi şi crimă organizată.

Cei arestaţi sunt consideraţi de autorităţi o ameninţare pentru ordinea şi securitatea publică şi urmează să fie expulzaţi, precizează un comunicat al Ministerului Securităţii.

Suspecţii au fost reţinuţi în capitala bosniacă Sarajevo şi în oraşul nord-vestic Bihac, unde peste 5000 de migranţi sunt blocaţi de luni de zile, vremea rece şi poliţia croată împiedicându-i să-şi continue drumul spre vest.

Citește și: Trump dă un ultimatum armatei venezuelene: ‘Veți pierde totul!

Deşi neafectată direct de criza refugiaţilor din 2015-2016, când peste un milion de migranţi au traversat Balcanii pentru a ajunge în Europa occidentală, Bosnia a devenit ulterior o ţară principală de tranzit pentru migranţi, menţionează Reuters.

Un nou val de migranţi este aşteptat în Bosnia-Herţegovina odată cu venirea primăverii.

Tags: afganibosniarefugiatiSarajevo
Categorii: Diaspora