Mai mulţi migranţi s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii

Publicat:

Mai mulţi migranţi s-au înecat în timp ce încercau să traverseze Canalul Mânecii într-o barcă gonflabilă miercuri pentru a ajunge în Marea Britanie, a anunţat ministrul francez de interne Gerald Darmanin, citat de Reuters, potrivit agerpres.

“Emoţie puternică în faţa tragediei mai multor morţi din cauza răsturnării unei bărci de migranţi în Canalul Mânecii”, a precizat Darmanin într-o postare pe Twitter, adăugând că se se va duce la faţa locului.


Citește și : Canada, prima ţară din lume care acordă o autorizaţie completă pentru vaccinul Johnson&Johnson

El nu a spus câţi oameni au murit.

BFM TV a anunţat că cinci persoane s-au înecat. O sursă din poliţie a declarat pentru Reuters că poliţia nu a putut încă să confirme numărul, adăugând că aşteptau ca medicii să detalieze bilanţul.

Paza de coastă şi alte două surse au spus că o operaţiune de salvare era încă în derulare. Aplicaţia MarineTraffic, care monitorizează poziţia navelor în zonă, a arătat trei bărci de salvare şi un elicopter pe mare într-un singur loc.

Un pescar, Nicolas Margolle, a declarat pentru Reuters că a văzut miercuri două mici bărci gonflabile, una cu oameni la bord şi alta goală.

El a spus că un alt pescar a sunat la echipele de salvare după ce a văzut o barcă goală şi 15 persoane plutind nemişcate în apropiere, inconştiente sau moarte.

El a confirmat că au fost mai multe bărci gonflabile miercuri pentru că vremea era frumoasă. “Dar este frig”, a adăugat Margolle.

Miercuri dimineaţă devreme, reporterii Reuters au văzut un grup de peste 40 de migranţi care se îndrepta spre Marea Britanie cu o barcă. Înainte să plece, o maşină de poliţie a aprins luminile spre ei, dar apoi a plecat spre o altă parte a plajei.

Citește și : Putin se opune vaccinării obligatorii, dar îi îndeamnă pe ruşi să se imunizeze

Printre altele, prim-ministrul francez Jean Castex a deplâns miercuri o “tragedie” după scufundarea unei ambarcaţiuni cu migranţi care încercau să ajungă în Marea Britanie, provocând moartea a peste 20 de persoane în largul coastei Calais (nordul Franţei), adaugă France Presse.

“Gândurile mele se îndreaptă spre numeroşii dispăruţi şi răniţi, victime ale traficanţilor criminali care le exploatează suferinţa şi mizeria”, a declarat şeful guvernului într-un mesaj postat pe Twitter, dând asigurări că urmăreşte “situaţia în timp real”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București – Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova

TAROM introduce oferte speciale pe ruta București - Chișinău pentru a putea fi vizitate cramele din Republica Moldova TAROM introduce oferte speciale pe ruta București...

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU

Trupele rusești trebuie retrase imediat din Moldova. Mesajul premierului Recean la Adunarea ONU Republica Moldova își dorește soluționarea pașnică a conflictului transnistrean, cu respect deplin...

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10

Brașovul este cel mai atractiv oraș din România pentru a locui. Unde se situează Bucureștiul și cine mai e în Top 10 Braşov, situat la...

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid – Real Madrid

Înlocuitor pentru Mbappe! Ce vrea să facă Ancelotti în derby-ul Atletico Madrid - Real Madrid Real Madrid o întâlnește pe rivala Atletico Madrid, duminică, 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.