X

Mai mulți parlamentari britanici proeuropeni își fac propriul partid

Un grup de parlamentari britanici proeuropeni desprinşi din Partidul Conservator (de guvernare) şi din Partidul Laburist (de opoziţie) au anunţat vineri că au depus cerere de înfiinţare a unei noi formaţiuni politice, pentru a se prezenta la alegerile din mai pentru Parlamentul European, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Guvernul britanic are în plan ca Regatul Unit să iasă din Uniunea Europeană înaintea alegerilor din mai pentru Parlamentul European, dar, dacă va solicita o nouă prelungire a negocierilor, UE a stabilit că Marea Britanie va trebui să organizeze scrutinul pentru legislativul european.

Citește și: American Airlines își suspendă zborurile spre Venezuela

Grupul Independent de 11 deputaţi, care sprijină organizarea unui al doilea referendum cu privire la Brexit, a anunţat că a depus cerere de înregistrare a unui nou partid, intitulat ‘Change UK – The Independent Group’.

Fosta deputată conservatoare Heidi Allen a fost numită lider interimar până la alegerea viitoarei conduceri, în septembrie.

Citește și: Alegeri în Ucraina: Generația MAIDAN, între eșecuri, dezamăgiri și perseverență

‘Un partid nou va zgudui sistemul bipartit şi le va oferi oamenilor o alternativă care poate schimba în bine ţara noastră’, a arătat purtătorul de cuvânt Chuka Umunna, fost parlamentar laburist, într-un comunicat.

Tags: Change UK - The Independent GroupChuka UmunnaHeidi Allenmarea britanieParlamentul EuropeanPartidul ConservatorPartidul LaburistUniunea Europeană (UE)
Categorii: Diaspora