Mai mulți politicieni din Germania îi cer directorului general Siemens să se retragă de la conferința de la Riad

Publicat:

Directorul general al companiei Siemens, Joe Kaeser, a fost presat duminică de mai mulți politicieni din Germania să se retragă de la o conferință privind investițiile, ce se va desfășura în Arabia Saudită, pe fondul dispariției jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează agenția Reuters, potrivit Mediafax.

Mai mulți oficiali, inclusiv directorii de la Deutsche Bank, Uber Technologies și ABB, au decis să se retragă de la conferința programată între 23 octombrie și 25 octombrie, la Riad.


Citește și : Cazul Khashoggi: 25 de martori au fost convocaţi de procurori (presa turcă)

Președintele Partidului Social-Democrat din Germania (SPD), Andrea Nahles, i-a cerut lui Kaeser să urmeze exemplul celorlalți oficiali și să renunțe la planul său de a călători în Arabia Saudită.

“Sper că Joe Kaeser se va gândi mai bine la acest lucru”, a declarat Nahles pentru publicația Bild am Sonntag.

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a susținut că o astfel de decizie transmite mesajul potrivit.

“Cu siguranță nu aș participa la un eveniment defășurat la Riad în acest moment. Și îi înțeleg pe cei care s-au retras”, a declarat Maas.

Norbert Roettgen, membru al formațiunii politice a cancelarului german Sngela Merkel, Uniunea Creștin-Democrată, i-a cerut de asemenea lui Kaeser să se retragă de la conferința din Arabia Saudită.

Un purtător de cuvânt al lui Joe Kaeser a declarat că acesta nu a luat încă o decizizie finală privind prezența sa la conferința de la Riad.

Citește și : SUA se retrag din INF: Kremlinul anunţă că vrea răspunsuri de la Washington

Khashoggi, editorialist al publicației The Washington Post și un critic al politicilor Riadului, a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit la Istanbul pentru a obține acte pentru căsătorie. Arabia Saudită a recunoscut vineri, la mai mult de două săptămâni de la dispariția acestuia, că jurnalistul a murit în interiorul clădirii, în “urma unei lupte”.

Riadul nu a oferit nicio dovadă care să susțină explicațiile date până în prezent și nici nu a explicat ce s-a întâmplat cu trupul neînsuflețit al lui Khashoggi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor

Propunerea neașteptată din partea conducerii din Premier League care a stârnit controverse în rândul cluburilor Oficialii din Premier League vor să introducă interviuri cu jucătorii...

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.