X

Mai mulți răniți în urma unei furtuni în nordul Germaniei

Mai multe persoane au fost rănite în urma unei furtuni în nordul Germaniei, care generat rafale de vânt cu viteze de până la 140 de kilometri pe oră, astfel că mai mulți arbori au fost doborâți, informează agenția de știri Dpa, potrivit mediafax.

Furtuna a afectat în special zone din jurul orașului Hanovra, inclusiv pe coastele Mării Nordului, potrivit agenției germane de meteorologie DWD.

Citește și : O fostă consilieră îl acuză pe Trump de rasism; Casa Albă califică drept „minciuni” acuzaţiile

Traficul feroviar a fost afectat joi seară și vineri, astfel că unii pasageri au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în unele gări, inclusiv din Hanovra, Dortmund și Braunschweig.

În același timp, pompierii germani se luptau vineri să stingă un incendiu izbucnit joi într-o zonă împădurită din regiunea Bavaria Superioară, landul Bavaria.

În același timp, Germania s-a confruntat în cursul săptămâni cu un val canicular, însă se prognozează că temperaturile vor scădea sub 30 de grade Celsius în zilele următoare.

Potrivit unui sondaj difuzat de postul ZDF, 68% din germani consideră că aceste condiții meteorologice haotice sunt cauzate de schimbările climatice, în timp ce 28% sunt de părere că aceste fluctuații sunt normale.

Citește și : Un elicopter al securităţii civile joponeze s-a prăbușit; nouă morți

Tags: arboriHanovrapersoanevant
Categorii: Diaspora