X

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Mai mulţi terorişti care vizau Jocurile Olimpice de la Paris au fost arestaţi: ‘Ameninţarea rămâne extrem de ridicată!’

Ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a declarat pentru presa naţională că au fost efectuate mai multe arestări legate de două comploturi separate privind Jocurile Olimpice care urmează să înceapă la Paris pe 26 iulie, comploturi pe care autorităţile le tratează ca pe ameninţări teroriste.

Fără să ofere foarte multe informaţii, autorităţile nu au spus decât faptul că grupările acţionau separat şi că arestările au avut loc în două locaţii diferite, potrivit stiripesurse.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Ministrul a adăugat că arestările nu au fost anunţate în mod public anterior din cauza faptului că duminică s-a desfăşurat primul tur al alegerilor parlamentare şi şi s-a dorit evitarea unei stări generale de panică, potrivit Agerpres.

„Ameninţarea rămâne extrem de ridicată”, a afirmat ministrul francez de Interne, pentru mass-media din ţara sa, confirmând că arestările au fost făcute în două locaţii separate.

Franţa se află la cel mai înalt nivel de alertă împotriva terorismului începând din luna martie martie, înaintea Jocurilor Olimpicez, care vor debuta pe 26 iulie. Vă reamintim că un complot terorist care viza un meci olimpic de fotbal a fost dejucat de anchetatori în luna mai.

Pe fondul atacului terorist comis la Centrul Comercial Crocus de lângă Moscova, nivelul amenințării teroriste în Franța a fost ridicat la maximum. Potrivit forțelor de securitate franceze, acest lucru se datorează intensificării activităților grupării teroriste „Statul Islamic” (IS). Serviciile de informații franceze au intensificat controalele asupra oamenilor din Asia Centrală, în special din Turkmenistan, Kârgâzstan și Kazahstan.

Citește și: Moldova îşi trimite militarii în Somalia

Unul dintre cele mai importante puncte pe care militarii le vor păzi va fi portul fluvial de pe Sena, de unde vor pleca barje cu echipe naționale pentru ceremonia de deschidere a JO. Securitatea pe terasamentele inferioare de-a lungul traseului delegațiilor va fi asigurată de circa 2 mii de angajați ai companiilor private de pază. Ordinea pe terasamentele superioare, a căror lungime ajunge la circa 12 km, va fi asigurată de 45 de mii de polițiști și jandarmi.

„Acţiunea teroristă nu are loc doar în timpul Jocurilor Olimpice, poate avea loc oricând, suntem deosebit de vigilenţi”, a mai precizat Gerald Darmanin.

 

Tags: Gérald DarmaninJocurile olimpiceparisteroristi
Externe