X

MAIA a lansat un nou apel pentru granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor

MAIA a lansat un nou apel pentru granturi post-investiționale destinate managementului durabil al terenurilor

Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a anunțat lansarea celui de-al cincilea apel de depunere a dosarelor în cadrul Programului de granturi post-investiționale destinate Managementului Durabil al Terenurilor (MDT), parte a Proiectului „Agricultura Competitivă în Moldova” (MAC-P). Producătorii agricoli care au investit în tehnologii și practici de management durabil al terenurilor pot solicita granturi de până la 10.000 de dolari, iar apelul este deschis până la 4 octombrie 2024, transmite MOLDPRES.

Programul este destinat producătorilor agricoli care sunt înregistrați conform legislației Republicii Moldova și care au realizat investiții eligibile în sectorul agricol. Grantul post-investițional oferă o rambursare de 30% din valoarea investiției eligibile. Fiecare beneficiar este eligibil pentru un singur grant. De asemenea, sunt eligibili producătorii care au achiziționat tehnica/au implementat practicile în perioada 30 aprilie – 4 octombrie 2024 (după finalizarea apelului precedent), potrivit sinteza.org.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Printre echipamentele eligibile pentru finanțare se numără: semănători, tocătoare, stropitoare, combine de recoltare (tehnologii No-Till), combinatoare pentru formarea benzilor (tehnologii Strip-Till), echipamente și sisteme de irigare, construcții hidrotehnice de captare a apei, înființarea/reabilitarea de fâșii paravânt, ameliorarea prin împădurire a terenurilor degradate, înierbarea în jurul pomilor în livezi.

Dosarele de aplicare trebuie depuse la sediile secțiilor/serviciilor teritoriale ale Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din raza teritorială în care s-a efectuat investiția, fie de către solicitant, fie de reprezentantul legal al acestuia.

Producătorii agricoli pot consulta şi Manualul de Alocare a Granturilor pentru a se asigura că îndeplinesc toate criteriile de eligibilitate și că documentația necesară pentru aplicare este completă și corect întocmită. Beneficiarii Programului de granturi MDT din prima etapă (2014-2017) pot beneficia de un grant și la etapa curentă.

Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Tags: MaiaMoldova
Economie