X

Maia Sandu a discutat cu ministra Veronica Mihailov-Moraru despre mersul reformei justiției

Maia Sandu a discutat cu ministra Veronica Mihailov-Moraru despre mersul reformei justiției

Președintele Maia Sandu a discutat astăzi cu ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, despre cel mai dificil și urgent de implementat capitol din negocierile de aderare la Uniunea Europeană, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției. 

În discuții, Maia Sandu a remarcat că lupta împotriva corupției și construirea unui sistem de justiție puternic și integru este condiția fundamentală a creării unei societăți juste în Moldova, și nu doar un angajament important pentru procesul de aderare din capitolul 23 „Sistemul judiciar și drepturile fundamentale”.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

„Însă nu este suficient să creăm condițiile necesare ca justiția să se curețe, să se asigure că toți sunt egali în fața legii. E nevoie de integritate profesională și mai mult curaj din partea judecătorilor și procurorilor”, a declarat șefa statului.

Președinta a subliniat că, de-a lungul anilor, în Moldova, corupția a fost transformată într-o armă împotriva dezvoltării și progresului țării noastre. „Eliminarea corupției necesită timp. Dar tocmai pentru că nu există altă cale de a construi o societate democratică, unde legea stă în capul mesei, e nevoie ca justiția să facă pași mai rapizi și mai hotărâți”, a conchis șefa statului.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: Maia SanduVeronica Mihailov-Moraru
Justiţie