Maia Sandu a discutat cu şeful Oficiului Consiliului Europei la Chişinău

Publicat:

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a discutat luni cu William Massolin, care îşi încheie misiunea de şef al Oficiului Consiliului Europei în republică, informează marţi MOLDPRES, potrivit agerpres.

Potrivit biroului de presă al preşedinţiei moldovene, Maia Sandu le-a mulţumit lui William Massolin şi echipei sale pentru sprijinul constant acordat realizării reformelor democratice în Republica Moldova, în domeniul justiţiei, mass-media şi al respectării drepturilor omului.


Citeşte şi: Fostul preşedinte taiwanez face o vizită în China: ‘Suntem chinezi cu toţii!’ – Black News

Guvernul de la Chişinău îşi va continua eforturile de reformare a justiţiei şi de recâştigare a încrederii oamenilor în acest sector, a dat asigurări Maia Sandu.

“O justiţie funcţională şi independentă este o precondiţie pentru dezvoltarea economiei şi consolidarea statului nostru, şi o condiţie esenţială în parcursul nostru european”, a subliniat preşedinta Republicii Moldova.

Lunea trecută, Maia Sandu a anunţat, în finalul şedinţei Consiliul Suprem de Securitate pe care îl convocase în legătură cu situaţia excepţională din domeniul justiţiei, accelerarea creării Consiliului Superior al Magistraturii, care ar urma să devină funcţional în cel mult 30 de zile. Într-o conferinţă de presă susţinută la finalul acestei reuniuni, Maia Sandu a anunţat totodată crearea unei Curţi Anticorupţie în termen de trei luni şi “înnoirea” sistemului justiţiei cu tineri “oneşti” şi care “au învăţat bine”.

Citeşte şi: Primele tancuri britanice Challenger au sosit în Ucraina – Black News

Consiliul Europei depune eforturi pentru a susţine Republica Moldova în vederea respectării de către aceasta a standardelor Organizaţiei şi a statului de drept printr-o serie de mecanisme care monitorizează evoluţia Republicii Moldova sub aceste aspecte.

Republica Moldova a devenit membru al Consiliului Europei pe data de 13 iulie 1995, iar Parlamentul Republicii Moldova a ratificat Convenţia europeană a drepturilor omului pe data de 24 iulie 1997. Biroul de Informare al Consiliului Europei a fost înfiinţat la Chişinău pe data de 30 iunie 1997, la solicitarea guvernului Republicii Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani

Află în ce țară se află cea mai tânără bunică. Are doar 23 de ani România este ţara care are cea mai tânără bunică, la...

Lavrov, despre alegerile din Franța: ‘Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie’

Lavrov, despre alegerile din Franța: 'Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie' Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional

Alegeri în Franța: Ce soluții are Macron pentru a ieși din blocaj și a forma un guvern funcțional Astăzi are loc al doilea tur al...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.