X

Maia Sandu a oferit Ordine de Onoare și titluri onorifice mai multor actori

Maia Sandu a oferit Ordine de Onoare și titluri onorifice mai multor actori

Președintele Maia Sandu a conferit două Ordine de Onoare și titluri onorifice mai multor actori atât din R. Moldova, cât și din România. De Ordinul de Onoare s-a bucurat directorul general al Teatrului Nalional „Mihai Eminescu”, Petru Hadîrcă,  „pentru meritele deosebite în afirmarea artei teatrale naționale, pentru măiestrie profesională și succese remarcabile în activitatea de creație, precum și pentru contribuția substanțială la promovarea valorilor spirituale ale neamului prin temele abordate și prin organizarea de evenimente culturale de un înalt simbolism”.

Tot de Ordinul de Onoare s-a învrednicit și actorul din România, Emil Boroghină, pentru „activitatea de creație, pentru merite deosebite în dezvoltarea, promovarea și afirmarea artei teatrale românești pe plan internațional, precum și pentru contribuția substanțială la consolidarea dialogului cultural dintre Republica Moldova și România”.

Citeşte şi: Un militar s-a sinucis cu arma din dotare

Cu titluri onorifice s-au ales și unii actori ai Teatrului Național „Mihai Eminescu”. Actrița Diana Onica a primit titlul de „Artist al Poporului”, iar actrițele: Ana Cuzmenco, Cornelia Suveică și Olesea Sveclă au primit titlurile de „Artist Emerit”. Aceste titluri au fost conferite pentru merite deosebite în promovarea artei teatrale naționale și a valorilor spirituale universale, pentru succesele din activitatea de creație și înaltă măiestrie profesională.

Tags: actoriMaia SanduOrdine de Onoare
Știrile zilei