X

Maia Sandu a semnat decretul de promulgare a votului prin corespondență

Maia Sandu a semnat decretul de promulgare a votului prin corespondență

Președinta Maia Sandu a promulgat legea pentru implementarea  parțială a votului prin corespondență. Decretul a fost publicat în Monitorul Oficial la 10 mai, transmite IPN. Proiectul de lege care prevede pilotarea votului prin corespondență a fost adoptat de Parlament în a doua lectură, 26 aprilie.

Documentul a fost votat de 57 de deputați ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Iar 11 deputați ai Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) și neafiliați au votat împotrivă sau s-au abținut.

Amintim că, pentru a vota prin corespondență, cetățenii vor trebui, în mod obligatoriu, să se înregistreze pentru exercitarea votului prin corespondență și să primească o notificare a Comisiei Electorale Centrale privind finalizarea procedurii de înregistrare. Totodată, buletinele de vot vor fi expediate către alegători prin intermediul poștei diplomatice sau a serviciilor poștale obișnuite.

Documentul conține și prevederi privind procedura de numărare și totalizare a voturilor, precum și situațiile în care buletinele de vot se declară nevalabile.

Tags: a semnatdecretul de promulgare a votului prin corespondențăMaia Sandu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei