X

Maia Sandu a stat umăr la umăr cu Zelenski, von der Leyen, Michael și Ciolacu

Maia Sandu a stat umăr la umăr cu Zelenski, von der Leyen, Michael și Ciolacu

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit luni seara, în Grecia, cu mai mulți oficiali europeni. Șefa statului a discutat cu lideri din Europa de Sud-Est și Balcanii de Vest despre parcursul european al țării, dar și colaborările bilaterale.

La Atena, președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu prim-ministrul Bulgariei, Nicolai Denkov. La fel, Sandu a avut întrevederi bilaterale cu prim-ministrul Croației, Andrej Plenkovic și premierul Macedoniei de Nord, Dimitar Kovachevski, transmite la Newsmaker.md.

Maia Sandu a stat umăr la umăr cu Zelenski, von der Leyen, Michael și Ciolacu

„Sunt onorată să mă alătur întâlnirii liderilor din Europa de Sud-Est și Balcanii de Vest, pentru a discuta despre aderarea Moldovei la UE, întărirea legăturilor și încurajarea cooperării regionale. (…) Pe măsură ce Moldova avansează către UE, ne angajăm să promovăm relații mai puternice și să explorăm noi căi de cooperare”, a scris șefa statului după întrevederile cu liderii europeni.

Premierul României, Marcel Ciolacu, a reiterat, la rândul său, în cadrul unei întrevederi cu președinta Sandu, sprijinul României pentru Republica Moldova. „Le-am cerut partenerilor noștri din Uniunea Europeană să facă și mai mult. România susține în mod vocal necesitatea ca negocierile Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană să înceapă anul acesta”, a scris oficialul pe rețelele de socializare.

Citeşte şi: Val de critici împotriva lui Nicolas Sarkozy după afirmaţiile sale privind o Ucraină ‘neutră’ – Stiripesurse.md

Luni seara, pe 21 august, șefa statului a participat la o cină informală, alături de președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski. La eveniment a fost prezentă, inclusiv, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și președintele Consiliului European, Charles Michel.

Amintim că președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, și omologul său ucrainean Vladimir Zelenski se află într-o vizită de lucru la Atena. Cei doi șefi de stat au fost invitați de prim-ministrul Republicii Elene, Kyriákos Mitsotákis. Liderii de la Chișinău și Kiev participă la o reuniune de lucru a șefilor de stat și de guvern din Sud-Estul Europei și Balcanii de Vest, organizată de premierul Mitsotákis.

La reuniune au mai fost invitați președinții Serbiei, Muntenegrului și României, prim-miniștrii din Kosovo, Macedonia de Nord, Bulgaria și Croația, precum și președintele consiliului de miniștri al Bosniei și Herțegovinei, a informat printr-un comunicat de presă biroul lui Mitsotákis.

Tags: atenagreciaMaia Sandu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei