X

Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare lucrătorilor sociali cu ocazia zilei lor profesionale

Maia Sandu a transmis un mesaj de felicitare lucrătorilor sociali cu ocazia zilei lor profesionale

Șefa statului a menționat că astăzi urma să participe la evenimentul de celebrare a sărbătorii profesionale a lucrătorului social, care a fost anulat din cauza vremii și pentru a-i proteja pe oameni. În același timp, Președinta Maia Sandu le-a mulțumit tuturor angajaților din sfera protecției sociale pentru devotamentul și grija pe care o poartă neîncetat față de cei mai vulnerabili.

„Pe lângă simțul responsabilității, este nevoie de multă empatie, dăruire și compasiune pentru a face zi de zi, noapte de noapte, munca nobilă de a avea grijă de bătrânii țintuiți la pat, de femeile care și-au trăit viața în violență sau de a fi alături de părinții care-și cresc cu multă iubire copiii cu dizabilități. Dumneavoastră sunteți cei care le oferă speranță și încredere, alinare și compasiune”, a subliniat Președinta.

Șefa statului a punctat că domeniul în care activează lucrătorii sociali a fost supus unei presiuni imense din cauza războiului din țara vecină, a numărului mare de refugiați, a pandemiei și a provocărilor economice.

„Am făcut față doar datorită implicării extraordinare a fiecăruia dintre dumneavoastră. Statul trebuie să fie alături de lucrătorii din prima linie, iar reforma începută acum un an jumătate are drept obiectiv anume mobilizarea de resurse adiționale”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

CItește și: Maia Sandu, privitor la situația în urma ploilor abundente: ‘Să avem grijă unii de alții’

Președinta a declarat că pașii care s-au făcut, inclusiv cu ajutorul partenerilor de dezvoltare – extinderea serviciului de asistență personală prin angajarea de către minister a 895 de asistenți personali în 2023, sporul salarial pentru 420 de îngrijitori, plățile compensatorii acordate pentru asistenții personali în lunile martie și aprilie, investițiile anunțate acum câteva zile de minister de 70 de milioane de lei pentru serviciile sociale – nu au cum să rezolve toate problemele acumulate timp de decenii în sistemul social. Însă demonstrează direcția pe care ne mișcăm – îmbunătățirea și extinderea serviciilor sociale și acordarea atenției cuvenite celor din prima linie.

„Întreaga societate vă privește cu admirație și recunoștință!”, a conchis șefa statului.

Tags: lucrători socialiMaia Sandumesaj de felicitare
Social