X

Maia Sandu, către Olaf Scholz: Vă mulțumesc pentru susținerea constantă pe care o manifestați pentru parcursul european al R. Moldova

Maia Sandu, către Olaf Scholz: Vă mulțumesc pentru susținerea constantă pe care o manifestați pentru parcursul european al R. Moldova

Președintele Maia Sandu a apreciat înalt prezența Cancelarului german, Olaf Scholz, la Chișinău. Aceasta este prima vizită bilaterală a unui cancelar german în R. Moldova din ultimii 12 ani. În acest sens, șeful statului moldav a subliniat că în profida provocărilor din acești 12 ani, R. Moldova a reușit să se schimbe și a demonstrat că poate respinge tendințele autoritare, apărându-și democrația.

„Moldova a întârziat prea mult să se alăture familiei eruropene, însă acum facem pași fermi spre aderare, fiind sprijiniți de partenerii noștri europeni, inclusiv de Germania. Cu ocazia acestei vizite, doresc să vă mulțumesc pentru susținerea constantă pe care o manifestați pentru parcursul european al R. Moldova, potrivit deschide.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Acum depinde de noi cât de rapid vom avansa. Este esențial să ne implicăm în viața comunității și e la fel de important să participăm activ în moementele-cheie, care vor defini soarta țării și a poporului nostru. Îndemn toți cetățenii moldoveni, indifferent de viziunile politice, să participe în număr cât mai mare la Referendum, deoarece acesta reprezintă cea mai democratică formă de exprimare a voinței colective”, a declarat Maia Sandu în cadrul conferinței de presă susținute alături de cancelarul german.

De asemenea, președintele R. Moldova a specificat rolul extrem de important pe care îl joacă Germania pe continentul European. Germania, în calitate de stat fondator al UE are un rol central în menținerea păcii în regiune, iar pentru R. Moldova este un partener de încredere, care vine în ajutor, precum și al 7-lea cel mai important investitor în statul nostru. Referitor la suportul pentru cetățenii R. Moldova, care au avut nevoie de ajutor în achitarea facturilor, Germania a oferit fonduri bănești, iar pe platforma de sprijin pentru securitate, Germania, alături de Franța și România sunt membre fondatoare ale acestei platforme. În context, Maia Sandu a spus că R. Moldova mizează și în continuare pe sprijinul Germaniei în procesul de transformare pentru aderarea la UE.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: germaniaMaia SanduOlaf ScholzUE
Externe