X

Maia Sandu: Continuăm procesul de consultări cu Franța și Canada pentru acorduri de protecție socială

Pe parcursul anilor 2021-2022, Republica Moldova a semnat acorduri cu Italia, Grecia și cu Spania. Au fost încheiate negocierile cu Letonia și sunt la o etapă avansată cele cu Elveția, potrivit președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

De asemenea, autoritățile continuă procesul de consultări cu Franța și Canada.

Citește și : Șeful Termoelectrica, despre faptul că ar fi omul Kremlinului: Mă face puțin să zâmbesc

Declarațiile au fost făcute de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul Congresului Diasporei de la Chișinău.

„Dumneavoastră știți mai bine decât mine cât de important este să avem aceste acorduri de protecție socială cu țările în care dumneavoastră ați muncit și de unde trebuie să primiți o pensie când va veni timpul potrivit.

Noi am făcut eforturi în trecut și continuăm să facem aceste eforturi”, a afirmat șefa statului.

Potrivit președintelui Republicii Moldova, pentru autoritățile de la Chișinău este foarte important ca stagiile de muncă ale moldovenilor care muncesc peste hotare să fie luate în calcul, ca pensia lor să reflecte toată perioada în care au lucrat legal și au contribuit, indiferent dacă au făcut-o în Republica Moldova sau de altă țară.

„Suplimentar acordurilor în materie de protecție socială semnate anterior, de exemplu cu Italia în iunie 2021, cu Grecia în septembrie 2021 și cu Spania în iulie 2022, au fost încheiate negocierile cu Letonia și sunt la o etapă avansată cele cu Elveția.

Citește și : LOVITURĂ de TEATRU! Un general ucrainean a fost condamnat pentru înaltă trădare

De asemenea, continuăm procesul de consultări cu Franța și Canada. În vizita mea recentă în Canada am abordat acest subiect ca unul prioritar”, a spus Maia Sandu.

Congresul Diasporei este organizat în cadrul Zilelor Diasporei, desfășurate la Chișinău în perioada 18-19 august.

Tags: ElvetiagreciaitaliaMaia Sandurepublica moldovaspania
Categorii: ExterneSocialȘtirile zilei