X

Maia Sandu: Datorită sprijinului prietenilor R. Moldova, autoritățile au reușit să realizeze mai multe lucruri pentru securitatea țării

În discursul susținut în cadrul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, președintele Maia Sandu a declarat că Platforma vine cu un îndemn ferm pentru țările puternice și libere ale lumii de a crede în puterea R. Moldova de a se dezvolta.

Totodată, șeful statului speră că țările occidentale vor ajuta R. Moldova în procesul de aderare la UE și vor investi în țara noastră pentru a o dezvolta economic.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Maia Sandu a menționat că, datorită sprijinul prietenilor R. Moldova, autoritățile au reușit să realizeze mai multe lucruri pentru securitatea țării. Mai exact:

„Planul nostru este să păstrăm pacea acasă, să asigurăm condiții de viață europene în localitățile noastre, să avem drumuri moderne în toată țara, cale ferată europeană, poduri care să ne conecteze la România și Uniunea Europeană. Vrem ca lumea întreagă să știe – Moldova este o țară sigură, liberă să-și decidă viitorul, care înțelege gravitatea provocărilor ce ne stau în față și știe cum să le depășească în beneficiul cetățenilor săi”, a spus Maia Sandu.

Autoritățile menționează că, de la începutul creării Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, în bugetul de stat au fost transferați circa 420 de milioane de euro și 42 de milioane de dolari.

În cadrul vizitei la Chișinău la cea de-a patra ediție a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, ministrul Germaniei al Afacerilor Extern, Annalena Baerbock, a declarat că eforturile lui Putin de a destabiliza R. Moldova au eșuat.

Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

De asemenea, premierul R. Moldova, Dorin Recean, a ținut un discurs în care se arată recunoscător față de susținerea comunității internaționale.

De menționat că, în contextul organizării celei de-a patra ediții a Platformei de Sprijin pentru R. Moldova, traficul rutier pe mai multe străzi din Capitală va fi restricționat.

Tags: Maia SandupacePlatforma de Sprijin pentru Moldovarepublica moldova
Categorii: PoliticăȘtirile zilei