X

Maia Sandu, Dorin Recean și Nicu Popescu se află în discuții intense cu liderii din UE

Maia Sandu, Dorin Recean și Nicu Popescu se află în discuții intense cu liderii din UE

Diplomația de la Chișinău depune tot mai multe eforturi concentrate pe plan extern, pentru a promova mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova.

În contextul în care au rămas zile numărate până la reuniunea Consiliului European de la mijloc de decembrie. Atunci se va decide asupra subiectului privind deschiderea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE, transmite deschide.md.

Citeşte şi: Dodon compară Guvernul cu un dependent de droguri – Stiripesurse.md

În acest sens sunt antrenate toate forțele diplomatice și politice, începând cu președintele Maia Sandu, premierul Dorin Recean și ministrul de Externe, Nicu Popescu. O spune purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, care a subliniat ce acțiuni întreprind autoritățile de la Chișinău în sensul obținerii unui vot favorabil de la șefii de state membre ale UE.

Maia Sandu, Dorin Recean și Nicu Popescu se află în discuții intense cu liderii din UE

„Chișinăul continuă acțiunea diplomatică în comunicarea cu oficialii europeni, care urmează să dezbată chestiunea deschiderii negocierilor săptămâna viitoare. Președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și șeful diplomației moldovene Nicu Popescu poartă discuții cu oficialii de rang înalt ai tuturor statelor membre ale UE, pentru a promova importanța lansării negocierilor de aderare a R. Moldova la Uniunea Europeană. Președinta a vorbit cu președintele Regatului Belgiei, Alexander de Croo, cu premierul Irlandei, Leo Varadkar, cu prim ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, iar premierul Dorin Recean a vorbit cu omologul său slovac, Robert Fico.

Maia Sandu, Dorin Recean și Nicu Popescu se află în discuții intense cu liderii din UE

Totodată vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu omologii săi din: România – Luminița Odobescu, cu Élisabeth Borne din Franta, cu Alexander Schallenberg din Austria, cu Bert Koenders din Regatul Țărilor de Jos, cu Tobias Billström din Suedia, cu José Manuel Albares din Spania, cu Péter Szijjártó din Ungaria, cu Jean Asselborn din Luxemburg, dar și a coordonat agenda comună cu partenerii ucraineni, având o conversatie cu Olga Stefanișina”, a declarat Daniel Vodă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, tot acest efort diplomatic este unul foarte concentrat, prin care autoritățile de la Chișinău promovează parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova.

Tags: chisinauDorin ReceanMaia SanduNicu PopescuUniunea Europeană (UE)
Categorii: PoliticăȘtirile zileiU.E.