Maia Sandu, după anunțul anunțul de demarare a negocierilor de aderare la UE: „Este un pas important”

Publicat:

Maia Sandu, după anunțul anunțul de demarare a negocierilor de aderare la UE: „Este un pas important”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, salută decizia instituțiilor europene de a începe oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană cu Republica Moldova și Ucraina. „Este un pas semnificativ”, apreciază șeful statului.

Prin aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la UE, comunitatea europeană va deveni mai unită și mai puternică, consideră președintele Maia Sandu. Șeful statului salută organizarea pe 25 iunie a primei conferințe interguvernamentale cu Republica Moldova și Ucraina.


Sunt încântată să salut anunțul președinției belgiene a UE despre primele conferințe interguvernamentale cu Moldova și Ucraina din 25 iunie. Acesta este un pas semnificativ în calea Moldovei către UE și către o Europă mai puternică și unită”, a menționat Maia Sandu.

Citește și: Președinta Maia Sandu îl va găzdui la Chișinău pe președintele Italiei, Sergio Mattarella

Uniunea Europeană deschide oficial negocierile de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei prin organizarea pe 25 iunie a primei Conferințe Interguvernamentală Moldova-UE, a anunțat vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov. Potrivit oficialului moldovean, ambasadorii țărilor membre pe lângă Uniunea Europeană au agreat, de principiu, cadrele de negociere pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Pe 7 iunie, Comisia Europeană a anunțat că Republica Moldova și Ucraina au îndeplinit condițiile pentru a începe negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Consiliul European a decis la summitul din 14 decembrie 2023 începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina. Decizia a fost luată după ce ambele state au depus cereri de aderare la UE și au obținut stat de țară candidat la aderare, acum doi ani.

Republica Moldova a depus pe 3 martie 2022 cererea de aderare la Uniunea Europeană, iar pe 23 iunie 2022 a obținut statutul de țară candidată pentru aderare la Uniunea Europeană.

Autoritățile de la Chișinau și propun ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană până în anul 2030.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată

Castelul Balmoral din Scoția își va deschide porțile pentru public pentru prima dată Castelul Balmoral, refugiu scoțian al familiei regale din Marea Britanie încă din...

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime

Cum au ajutat urzicile un botanist să rezolve mai multe crime Botanistul criminalist Patricia Wiltshire a dezvăluit modul în care cunoștințele sale despre urzici au...

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea

Cum vă poate prelungi viața usturoiul. Un studiu arată că scade colesterolul, reglează glicemia și tensiunea Un studiu efectuat recent pe 1.500 de persoane arată...

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS ‘nu sunt blocaţi’ la bordul staţiei NASA

NASA: Astronauţii transportaţi de Boeing spre ISS 'nu sunt blocaţi' la bordul staţiei NASA Cei doi astronauţi care au ajuns la Staţia Spaţială Internaţională (ISS)...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.