X

Maia Sandu, după atentatul asupra lui Donald Trump: „Violența politică nu are loc în societățile noastre”

Maia Sandu, după atentatul asupra lui Donald Trump: „Violența politică nu are loc în societățile noastre”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit o reacție după tentativa de asasinare a fostului președinte al SUA, Donald Trump. Maia Sandu a menționat că „violența politică nu are loc în societățile noastre”, comunică MOLDPRES.

Șefa statului i-a urat fostului președinte SUA recuperare rapidă și a transmis condoleanțe prietenilor și familiei bărbatului ucis.

„Sunt profund îngrijorată de împușcăturile de la evenimentul de campanie al fostului președinte Trump. Violența politică nu are loc în societățile noastre. Îi doresc lui Donald Trump o recuperare rapidă. Transmit condoleanțe prietenilor și familiei participantului la miting ucis în atac”, se arată în mesajul președintei.

Citește și: Lideri mondiali condamnă tentativa de asasinat împotriva lui Trump

Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat. Fostul președinte era la un miting electoral în statul Pennsylvania și își începuse discursul de câteva minute, când s-au auzit focuri de armă. De pe o clădire aflată la mai puțin de 100 de metri de scenă, un individ a tras cu o pușcă de mare putere în fostul președinte. Donald Trump a fost lovit doar în ureche, însă un spectator din public a fost ucis, iar alți doi sunt răniți.

Din primele informații, atacatorul este un tânăr din Pennsylvania, care a fost ucis de forțele de ordine.

Tags: Donald TrumpMaia SanduSUA
Social