X

Maia Sandu: Este important să mergem la acest Referendum pentru ca să putem scrie în Constituție că ‘suntem europeni’

Maia Sandu: Este important să mergem la acest Referendum pentru ca să putem scrie în Constituție că ‘suntem europeni’

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, afirmă că Referendumul care este preconizat pentru 20 octombrie, curent, va fi unul din cei mai importanți pași pentru dezvoltarea cursului extern al statului. Și în acest sens, șefa statului a îndemnat populația să vină în număr cât mai mare și să participle la acest plebiscite, pentru ca să putem scrie în Constituție că „suntem europeni”.

„Avem de lucru pentru următorii 2-3 ani, trebuie să ne mișcăm repede. Dar e nevoie de claritate, vrem ca poporul să spună clar și tranșant – că aceasta este alegerea majorității cetățenilor. Să nu mai avem aceste discuții când unii politiceni încearcă să prezinte lucrurile altfel, să scriem în Constituție că suntem europeni, trebuie să scriem în acte. La acest Referendum avem nevoie de un răspuns spus cu glas tare – asta înseamnă să avem o participare cât mai mare la acest Referendum. E o decizie importantă care trebuie luată de cât mai mulți, dacă nu de toți”, a declarat Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV, potrivit deschide.md.

Citește și : O comisie specială parlamentară va identifica măsuri pentru depășirea crizei din agricultură

Potrivit șefei statului, acest exercițiu va aduce mai multă claritate pe intern, pentru că din exterior au fost mai multe mesaje de susținere a aderării R. Moldova la UE.

„Este important să mergem la acest Referendum și să ne spunem cuvântul și atunci va fi clar. Să avem un răspuns puternic și convingător, atât aici acasă, cât și pe exterior”, a mai adăugat președintele.

Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Tags: Maia SanduMoldovaUE
Politică