Maia Sandu face o vizită oficială la Consiliul Europei

Publicat:

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, va efectua luni, 19 aprilie, o vizită oficială la Consiliul Europei (CoE), cu sediul la Strasbourg, informează vineri un comunicat al biroului de presă al Preşedinţiei Republicii Moldova, preluat de agerpres.

Unul dintre principalele momente ale vizitei îl reprezintă susţinerea unui discurs în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), la invitaţia preşedintelui acestui for, Hendrik Daems, după care membrii APCE vor avea posibilitatea să se adreseze preşedintelui Republicii Moldova într-o sesiune de întrebări-răspunsuri.


Citeşte şi: Un angajat CNN povestește cum s-a construit PROPAGANDA de ‘răsturnare’ a lui Trump – VIDEO – Black News

Preşedintele Republicii Moldova va susţine şi o conferinţă de presă comună cu preşedintele APCE.

Totodată, Maia Sandu va avea întrevederi cu secretarul general al CoE, Marija Pejcinovic Buric, cu preşedintele Adunării Parlamentare a CoE (APCE), Hendrik Daems, cu preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Robert Spano, cu comisarul pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatovic, cu preşedintele Congresului Autorităţilor Locale şi Regionale al CoE, Leendert Verbeek, cu preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, şi cu viceguvernatorul Băncii de Dezvoltare a CoE, Carlo Monticelli.

În dialogul cu înalţii oficiali, Maia Sandu va aborda subiecte ce ţin de reforma justiţiei, combaterea corupţiei la nivel înalt, elaborarea unui program de recuperare economică, cooperarea cu autorităţile publice locale şi securitatea regională.

Vezi şi: America este ŞOCATĂ! Un puşti de 13 ani a fost OMORÂT de poliţişti – VIDEO – Black News

Sandu va reitera totodată angajamentul Republicii Moldova privind îndeplinirea obligaţiilor asumate în momentul aderării la CoE, în vederea edificării unui stat de drept viabil.

De asemenea, Maia Sandu, împreună cu Marija Pejcinovic Buric, va participa la Ceremonia oficială de lansare a Planului de acţiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021-2024, care stabileşte priorităţile de cooperare pentru următorii patru ani şi are drept scop principal susţinerea reformelor democratice şi implementarea standardelor CoE privind democraţia, statul de drept şi drepturile omului.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani

Parlamentul din Irak vrea să dea o lege care permite căsătoria fetelor de la 9 ani Un proiect de lege care ar permite căsătoria fetelor...

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora

Evenimente dedicate cetățenilor Republicii Moldova din diaspora Pe parcursul lunii august, în Republica Moldova vor fi organizate mai multe evenimente dedicate diasporei, în cadrul unei...

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă

Moldovenii pot vota din şase ţări la alegerile din toamnă Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat Regulamentul privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență. Regulamentul...

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa

Un moldovean s-a înecat într-un lac din Franţa Un tânăr de 28 de ani din raionul Sângerei, s-a înecat în lacul Neaufles-Saint-Martin din apropierea comunei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.