Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10

Publicat:

Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10

Absolvenții care au obținut media 10 la examenul național de bacalaureat au fost premiați astăzi la Chișinău. Aceștia au primit diplome de onoare din partea șefei statului Maia Sandu, care a îndemnat tinerii să aleagă să-și continue studiile în universitățile din țara noastră și să contribuie la dezvoltarea Republicii Moldova, transmite Moldpres.

Vezi şi: VIDEO – Laburiştii au obţinut o victorie zdrobitoare la alegerile legislative şi sunt gata să înceapă ”schimbarea” în Regatul Unit – Stiripesurse.md


Președintele Maia Sandu a afirmat că „nota 10 pe linie, obținută la examenul de bacalaureat, este un rezultat extraordinar” și a adresat felicitări absolvenților, profesorilor și părinților.

„Nota 10 pe linie este un rezultat extraordinar și vă felicit cu acest rezultat. Adresez felicitări și tuturor absolvenților care în mod onest au reușit să susțină bacalaureatul, dar și profesorilor și părinților dvs care nu doar v-au ajutat și v-au susținut, dar probabil au avut mai multe emoții decât voi în timpul examenelor. Știu că ați învățat multe lucruri, sper că ați învățat în primul rând că orice rezultat înseamnă multă muncă. Ne dorim să deveniți oameni de succes, să reușiți în viață, iar pentru asta este nevoie să înțelegem că toate lucrurile se fac prin muncă onestă, prin propriul nostru efort”, a afirmat șefa statului.

Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10

Președinta a îndemnat absolvenții să-și continue studiile în universitățile din Moldova, iar după finalizarea acestora, să pună cu toții umărul la dezvoltarea țării noastre.

„Unii dintre voi vor merge să învețe peste hotare probabil, unii vor alege sper să învețe aici în Republica Moldova. Educația este cea mai importantă investiție în viața omului și trebuie făcută cu chibzuință. Noi facem eforturi pentru ca învățământul superior să devină mai competitiv: se fac investiții, avem profesii noi și facem multe lucruri ca să creștem relevanța și competitivitatea învățământul superior. Sper că o parte dintre voi vor merge mai departe în universitățile din țară. Dar, sper că și cei care vor decide să învețe peste hotare, dar și cei care aleg să rămână aici – vor pune totuși umărul și la dezvoltarea proiectului Republica Moldova”, a spus președintele.

Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10

„Aici avem de lucru cu toții. În primul rând, în această toamnă trebuie să mergem cu toții la referendum. Este o decizie importantă pentru cetățenii Republicii Moldova, dar în special pentru tineri, pentru că voi veți beneficia mai mult dacă Republica Moldova va deveni stat membru al UE și tot voi veți avea mai multe probleme de înfruntat dacă acest lucru nu se va întâmpla în viitorul apropiat”, a adăugat Maia Sandu.

Oficialul a remarcat că „oportunitățile sunt aici, chiar dacă nu întotdeauna le vedem, ele există”.

„Noi ne dorim ca voi să puteți să le explorați, iar noi vom munci în continuare pentru ca să aducem oportunitățile de învățare la nivelul standardelor europene, dar și oportunitățile de carieră la nivelul celor mai înalte standarde europene și mondiale”, a conchis șefa statului.

Ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, a afirmat că absolvenții care au luat media 10 la bacalaureat sunt un exemplu pentru întreg sistemul de învățământ.

Maia Sandu i-a premiat pe elevii care au luat BAC-ul cu 10

„Din 18 mii de candidați la bacalaureat, avem doar 57 de elevi care au reușit să obțină performanța de a avea media 10, asta înseamnă 0,3%. Îmi imaginez că nu a fost ușor să obțineți această performanță. Munca voastră asiduă este un bun exemplu de colaborare între școală-elev-părinte”, a spus Dan Perciun, care a îndemnat absolvenții să aleagă universitățile din țara noastră pentru a-și continua studiile.

Patricia Caraman, absolventă a Liceului „Aristotel” din Chișinău, este una dintre cei 57 de elevi care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat din acest an. „Chiar dacă unii dintre noi am ales să continuăm studiile în altă țară, sunt sigură că vom face Republica Moldova mândră de personalitățile pe care le-a crescut, prin acțiunile noastre, prin valorile și principiile de care vom da dovadă. Cu siguranță peste ani, când vom avea experiența necesară și cunoștințe vaste acumulate, ne vom întoarce acasă pentru a contribui la prosperitatea și creșterea Republicii Moldova”, a afirmat Patricia Caraman.

Sesiunea de bacalaureat 2024 s-a desfășurat în perioada 4 – 21 iunie și la aceasta au fost admiși 18054 de candidați.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dodon nu se avântă în alegeri. Îl propune pe Stoianoglo

Dodon nu pretinde la Președinție. Îl propune pe Stoianoglo în calitate de candidat Liderul socialiștilor, Igor Dodon, nu va participa în calitate de candidat...

Mii de șoferi au fost sancționați în weekend

Mii de șoferi au fost sancționați în weekend În zilele de odihnă, inspectorii de patrulare au fixat și documentat peste 3 300 de încălcări din...

VIDEO// Un terorist căutat de Interpol a fost reținut în Moldova

Un terorist căutat de Interpol a fost reținut în Moldova Un cetățean georgian, căutat de Interpol pentru „terorism”, a fost reținut de la intrarea în...

Recean cere mai multe corturi anticaniculă

Recean cere mai multe corturi anticaniculă Prim-ministrul Dorin Recean a solicitat să fie instalate corturi anticaniculă. Despre aceasta a comunicat premierul la începutul ședinței de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.