Maia Sandu: În 2030, R.Moldova trebuie să fie țară membră a UE

Publicat:

 În 2030, Republica Moldova trebuie să fie țară membră a Uniunii Europene, a spus vineri în Parlamentul de la Chișinău președinta Republicii Moldova Maia Sandu. Ea susține că Moldova are susținerea statelor UE , informează mediafax.

„Timp de 3 decenii, Moldova, condusă de diferite partide, politicieni, guverne, a încercat să meargă pe mai multe drumuri. Adevărul este că toate au eșuat. În timp ce statele care au devenit membre a Uniunii Europene în ultimele două decenii oferă acum bunăstare și siguranță pentru cetățenii lor, asigură dreptate, salarii și pensii bune, Moldova abia iese din captivitate. Captivitate în care ne-au sufocat ani la rând trădători, hoți, oligarhi”, a spus Maia Sandu.


Citește și : PLANUL Kremlinului pentru Moldova

Ea spune că moldovenii au ales acaestă cale nu pentru că este ușoară, ci pentru că este unica șansă să aibă o viață bună, în pace, în casa lor: „Este, de fapt, unicul drum care asigură supraviețuirea Moldovei ca țară liberă și puternică”.

Președinta a solicitat Parlamentului și Guvernului să colaboreze cât mai strâns și să conducă, în pofida oricăror obstacole, schimbarea europeană a țării, în toate domeniile.

Maia Sandu spune că Moldova trebuie să adere la UE „pentru viitorul copiilor”.

„Însă nu e de ajuns să ducem Moldova în Uniunea Europeană. Trebuie să aducem Uniunea Europeană în casele noastre, să construim Moldova europeană. Nu sunt doar cuvinte frumoase, acest obiectiv înseamnă lucruri concrete pentru oameni”, a mai spus șeful statului.

El le-a dat asigurări cetățenilor că Republica Moldova nu este în prezent în pericol: „Armata rusă nu poate ajunge aici atât cât Ucraina se ține pe picioare – și apără și Moldova. Le suntem recunoscători ucrainenilor pentru eroismul lor și dragostea lor de libertate. Anume pentru că armata rusă nu poate ajunge pe teritoriul țării noastre, Kremlinul încearcă să destabilizeze situația din interior, plătind cu bani murdari hoții din Moldova. Dar instituțiile noastre lucrează foarte serios pentru prevenirea acestor încercări de destabilizare. Le mulțumesc pentru munca lor. Am reușit să menținem pacea și ordinea în țară până acum. De fiecare dată, și în toamna anului trecut, și mai recent, când au existat încercări de a face haos, de a aduce violență în țară, instituțiile noastre au reușit să descopere și să prevină asemenea lucruri. Cât voi fi președinte Moldova va sta dreaptă”.

Citește și :  Slovacia trimite Ucrainei avioane MiG-29 şi o parte din sistemul de apărare antiaeriană Kub

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.