Maia Sandu în vizită de lucru în satul Parcani

Publicat:

Maia Sandu în vizită de lucru în satul Parcani

Astăzi, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat o vizită de lucru în satul Parcani, unde a fost așteptată cu nerăbdare de către localnici din satul Voloave și Parcani. Această întâlnire a avut loc într-o atmosferă caldă și prietenoasă, în care problemele comunității au fost discutate alături de realizările obținute. 

Maia Sandu:- „Eu am venit astăzi la Soroca și am reușit să vizitez mai multă lume. De dimineață am fost împreună cu Ministra Sănătății la Spitalul Raional. Și m-am bucurat să văd că de când Spitalul a fost transmis în subordinea Ministerului Sănătății, s-a făcut o investiție de 40 de milioane de lei, potrivit observatorul.md.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia


Și ca să înțelegeți diferența, că ne-a spus doamna director de la Spital, ne știm de 15 ani, cât Spitalul Raional a fost la Consiliul Raional, s-au investit doar 17 de milioane de lei. În 15 ani, doar 17 de milioane de lei. În mai puțin de un an, pentru că în primăvara trecută spitalul a trecut la Ministerul Sănătății, s-au investit 40 de milioane de lei în spital.

Au venit medici din alte secții și au zis că vor și ei în secțiile lor tot așa să se întâmple. Nu avem bani ca să facem totul peste noapte, dar, repet, este o investiție de 40 de milioane de lei doar într-un an de zile și să știți că facem asta în toate raioanele, deci în toate spitalele din raioane și, bineînțeles, investim și în spitalele de la nivel național. Tot aici am încercat să contribuim și cu proiecte de dezvoltare a comunităților.

Știu că aveți multe probleme care încă trebuie rezolvate și vă felicit că ați reușit anumite proiecte să le obțineți și să le realizați. Să știți că în raionul dumneavoastră doar prin satul european, s-au investit 58 milioane de lei în 28 de comunități, dacă nu greșesc, și s-au finanțat proiecte de apă și canalizare în unele localități. În alte localități proiecte de iluminat stradal, în unele localități se amenajează spațiul de agrement, unde oamenii să se odihnească. Deci, fiecare comunitate decide care problema este cea mai mare și încearcă să o rezolve”.

Cei prezenți la întâlnire, au avut o discuție constructivă și amicală despre diversele provocări cu care se confruntă comunitatea locală, au avut oportunitatea de a adresa întrebări președintei și de a primi răspunsuri directe. Maia Sandu a ascultat cu atenție preocupările și propunerile locuitorilor, exprimându-și angajamentul față de rezolvarea acestor probleme și promovarea unei atmosfere de pace și prosperitate în satul Parcani și în întreaga regiune.

Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Pentru a vedea cum a decurs întâlnirea cu Președinta Republicii Moldova, Maia Sanduvizionați reportajul de mai jos.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Comandant rus, ‘ciuruit’ de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el

Comandant rus, 'ciuruit' de către propriii săi militari. Unsprezece gloanțe au tras în el Comandantul unei unități ruse care luptă în Ucraina a fost „ciuruit”...

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!”

Locuitorii și oaspeții capitalei sunt așteptați la Festivalul „Te Salut, Chișinău!” Festivalul „Te Salut, Chișinău!” începe vineri, la ora 19.00, pe strada pietonală Eugen Doga din capitală....

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate

Doi călători, depistați în flux cu documente falsificate În cadrul unui control suplimentar, polițiștii de frontieră au descoperit asupra unui cetățean al Siriei, dar și...

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează ‘talia mică’

O jurnalistă italiancă condamnată să-i plătească despăgubiri Giorgiei Meloni după ce-i ironizează 'talia mică' O jurnalistă italiancă, Giulia Cortese, care a ironizat pe Internet ”talia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.