Maia Sandu, întâlnire 100 de copii și tineri care participă la Programul DOR

Publicat:

Președintele Republicii Moldova i-a întâlnit pe cei 100 de copii și tineri care, timp de zece zile, cunoaște mai îndeaproape Republica Moldova prin Programul DOR „Diasporă. Origini. Reveniri”.

„Copiii sunt curioși să exploreze și să cunoască cultura țării în care s-au născut ei sau părinții lor – 87 dintre participanți sunt stabiliți cu familiile lor în 20 de țări, pe continente diferite”, susține Maia Sandu, transmite Știri.md.


Citește și : EXPLOZIE puternică la o fabrică din apropierea Moscovei

Totodată, șefa statului a menționat că, în acest an, după trei ani de desfășurare a activităților în regim online, din cauza pandemiei de COVID-19, Programul DOR are loc cu prezență fizică.

În aceste zile, copiii vor afla mai multe lucruri despre istoria țării, despre limba română și muzica populară, vor avea ateliere de gătit, de meșteșugărit și cioplit în lemn. De asemenea, vor cunoaște mai multe personalități de la noi și vor merge în excursii.

„I-am îndemnat pe participanți ca, în aceste zile petrecute în Tabăra DOR, să descopere locurile frumoase din țara noastră, să savureze gustul de acasă a bucatelor tradiționale, să se cunoască între ei.

Sper că își vor crea amintiri frumoase despre țara din care-și trag rădăcinile, astfel ca să-și dorească să revină cât mai des.

Citește și : Congresul Civic și-a anunțat candidatul la Primăria Chişinăului

Speranța noastră e ca, într-o zi, acești copii și tineri vor decide să-și construiască un viitor în Republica Moldova”, a conchis șefa statului.

Și ministrul Educației Dan Perciun a avut o întâlnire cu copiii din diaspora. Aceștia au discutat despre activitățile din tabără și și-au împărtășit impresiile despre Moldova.

De asemenea, au vorbit despre sistemul educațional din țările în care sunt stabiliți, referindu-se și la practici care ar putea fi preluate de școlile din Moldova, inclusiv în domeniul participării copiilor și tinerilor.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles

Tom Hanks şi soţia sa Rita Wilson, victime ale hoţilor în Los Angeles Hoţii au pătruns în proprietatea din Los Angeles a lui Tom Hanks...

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus

Lukaşenko acuză Ucraina că a lansat drone către Rusia prin spaţiul aerian belarus Apărarea antiaeriană din Belarus au distrus vineri mai multe ţinte în spaţiul...

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina

Un condamnat în dosarul asasinării opozantului Nemţov, eliberat din închisoare pentru a lupta în Ucraina Un bărbat condamnat pentru asasinarea politicianului rus de opoziţie rus...

Un sportiv american s-a plâns de medalia ‘deteriorată’, iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui

Un sportiv american s-a plâns de medalia 'deteriorată', iar organizatorii Jocurilor Olimpice o vor înlocui Organizatorii Jocurilor Olimpice 2024 şi Monetăria din Paris, care a...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.