X

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene

Maia Sandu, întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice Europene

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost întâmpinată de premierul britanic, Keir Starmer, la cea de-a patra reuniune a Comunităţii Politice Europene care se desfășoară astăzi la Blenheim Palace, Oxfordshire, din Regatul Unit.

„Sunt onorată să mă alătur liderilor europeni la Summitul Comunității Politice Europene pentru a discuta despre securitatea continentului nostru și reziliența Moldovei”, a subliniat Maia Sandu pe o rețea de socializare.

De asemenea, președinta țării și-a exprimat recunoștința față de premierul britanic, Keir Starmer, pentru găzduirea în istoricul Blenheim Palace.

În cadrul evenimentului, șefa statului va avea întrevederi cu mai mulți președinți și prim-miniștri europeni cu care va discuta despre pace și securitatea țării noastre, dezvoltarea economică și integrarea europeană.

Lucrările summitului includ grupuri de lucru pe subiecte precum: apărarea democrației, migrație, energia și conectivitatea. Maia Sandu va prezida, alături de președintele Franței, Emmanuel Macron, un grup de lucru la care vor participa liderii mai multor țări și organizații internaționale și în cadrul căruia va fi discutat subiectul privind apărarea democrației.

Comunitatea Politică Europeană reprezintă o platformă cheie de discuţii între țările europene despre pace și securitate pe continent, dar și despre alte probleme comune. Republica Moldova a fost gazda celui de-al doilea summit al Comunității Politice Europene la 1 iunie 2023.

Până în prezent, Comunitatea Politică Europeană s-a reunit de trei ori în Cehia, Republica Moldova şi Spania.

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!

 

Tags: întâmpinată de premierul britanic la Summitul Comunității Politice EuropeneMaia Sandu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei