Maia Sandu ironizează Moscova: ‘Este amuzant că ne dă lecții de democrație’

Publicat:

Maia Sandu ironizează Moscova: ‘Este amuzant că ne dă lecții de democrație

„Republica Moldova nu ia lecții de democrație de la Kremlin”. Declarația a fost făcută de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Asta după ce Moscova a reacționat dur la blocarea celor 31 site-uri rusești.

„Este de râsul găinilor, pentru că Federația Rusă, care a alungat sau a închis toată prea liberă, vine să ne dea lecții de democrație”, a spus Maia Sandu în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.


Citeşte şi: Netanyahu nici nu vrea să audă de o încetare a focului: ‘E vremea războiului!’ – Stiripesurse.md

Potrivit șefei statului, autoritățile de la Chișinău sunt interesate de opiniile comunității internaționale și ale cetățenilor Republicii Moldova. Aceasta subliniază că Republica Moldova „stă mult mai bine decât Rusia și chiar unele state din UE când vine vorba de libertatea presei”.

Maia Sandu ironizează Moscova: ‘Este amuzant că ne dă lecții de democrație

„Noi ținem la liberarea de exprimare. Toți cetățenii din Republica Moldova pot să audă cum de dimineață până seara cineva critică guvernarea, ceea ce nu veți auzi în Federația Rusă”, a spus Maia Sandu.

De asemenea, aceasta a menționat că „Republica Moldova nu ia lecții de democrație de la Kremlin”. 

 

În cadrul unei conferințe de presă, directorul SIS, Alexandru Musteața, a declarat că șase posturi TV urmează să fie închise pentru că ar promova interesele Federației Ruse în R. Moldova.

La scurt timp, premierul Dorin Recean a venit cu o reacție și a spus că Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat licențele a șase posturi TV din R. Moldova.

Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate a publicat lista portalurilor informaționale blocate pe perioada stării de urgență pentru răspândirea informațiilor false.

Totodată, în presă au apărut informații precum că televiziunile oligarhilor fugari Ilan Șor și Vlad Plahotniuc ar fi lucrat în ultima perioadă în tandem.

Maia Sandu ironizează Moscova: ‘Este amuzant că ne dă lecții de democrație

La data de 1 noiembrie, candidatul Partidului Socialiștilor la funcția de primar al Capitalei, Adrian Albu, a venit cu o declarație în care menționează că directorul SIS riscă dosar penal pentru interzicerea a încă șase posturi de televiziune și blocarea a zeci de portaluri de știri din Republica Moldova.

După ce CSE a decis să lipsească de licență șase posturi TV din Republica Moldova și să blocheze, la solicitarea SIS, 31 de site-uri de știri, inclusiv mai multe pagini web din Rusia, Moscova amenință cu măsuri similare. Declarațiile au fost făcute de parlamentarul rus Leonid Sluțki și președintele Asociației Jurnaliștilor din Federația Rusă, Vladimir Soloviov.

De asemenea, Moscova s-a plâns la ONU și OSCE. Despre acest lucru a anunțat Ombudsmanul rus, Tatiana Moskalkova.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe

Jaf ziua în amiaza mare! Un bărbat de 64 de ani, cercetat penal, după ce a sustras bunuri materiale din mai multe locuințe Un bărbat...

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European

Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European Ce sancțiuni riscă Diana Șoșoacă după scandalul din Parlamentul European. În ce condiții îi poate...

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM

Curtea Constituțională a declarat neconstituționale unele hotărâri CSM Curtea Constituțională a pronunțat hotărârea a două modificări efectuate de Parlament, în 2022, la legea cu privire...

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi

Zelenski a sosit în Marea Britanie la summit. A fost întâmpinat de Zalujnîi Președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a sosit în Marea Britanie pentru summitul Comunității...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.