Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora din Frankfurt: „I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană”

Publicat:

Maia Sandu, la întâlnirea cu diaspora din Frankfurt: „I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană”

Președintele Maia Sandu, a avut o întâlnire ieri cu moldovenii stabiliți în Frankfurt. Șefa statului a discutat cu cetățenii despre securitatea țării, educația și locurile de muncă, reforma justiției și despre rolul diasporei în dezvoltarea Moldovei.

„Am povestit despre eforturile noastre de acasă – renovăm spitale, reparăm drumuri și susținem întreprinderile mici și mijlocii. Planificăm să construim școli model. Toate acestea ajută să îmbunătățim calitatea vieții în Moldova și sperăm să-i încurajeze pe membrii diasporei să se întoarcă.


Citește și: Maia Sandu și-a încheiat vizita în Germania, unde a discutat despre cooperarea economică și aderarea la UE

I-am îndemnat pe moldovenii de aici să participe la referendumul pentru aderarea la Uniunea Europeană, cea mai importantă decizie de la obținerea independenței încoace. Prin votul lor, Moldova își poate demonstra angajamentul ferm pentru pace, democrație și progres, pe care ni-l dorim cu toții”, se menționează în mesajul președintelui Maia Sandu.

Amintim, că în această toamnă, la 20 octombrie, va avea loc un Referendum cu privire la stabilirea vectorului extern al Republicii Moldova. La acest plebiscit oamenii vor fi întrebați dacă sunt de acord ca R. Moldova să adere la Uniunea Europeană. Tot în acea zi, 20 octombrie, vor avea loc și alegerile prezidențiale în R. Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii ‘Interesul Național’

Poliția a confiscat listele de semnături colectate de socialiști în cadrul așa-zisei campanii 'Interesul Național' Oamenii legii au confiscat listele de semnături colectate de PSRM...

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța

Petrocub a reușit să câștige cu 5 la 1 în amicalul jucat cu Farul Constanța Petrocub continuă pregătirea pentru preliminariile Ligii Campionilor. În ultimul joc...

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro

Guvernul Germaniei oferă R. Moldova un grant de 15 milioane de euro Guvernul Germaniei oferă un grant de 15 milioane de euro pentru îmbunătățirea infrastructurii...

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai

Peste 50 de cazuri de rujeolă la Sângerei , începând cu data de 5 mai Începând cu data de 5 mai și până în prezent,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.