Președintele Maia Sandu a efectuat o vizită în localitățile Călărași și Nisporeni. Șefa statului a apreciat faptul că cetățenii înțeleg care trebuie să fie parcursul extern al R. Moldova și câte beneficii va aduce integrarea europeană pentru statul nostru.

„La Sipoteni, Călărași, am discutat din poartă-n poartă cu localnicii – oameni gospodari care au grijă de una dintre cele mai mari comune din Moldova. M-am bucurat să revin la Sipoteni și să văd că renovarea Casei de Cultură a fost finalizată, iar din ediția a 2-a a programului „Satul European” vor fi alocate 10 milioane de lei pentru extinderea sistemului de canalizare.

Citește și: FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

Călărășenii – oameni harnici din inima Codrilor – sunt conștienți de responsabilitatea imensă care stă în votul nostru pe 20 octombrie. Să avem grijă de țara noastră!”, se menționează în mesajul Maiei Sandu.

Ea a mai vizitat și localitatea Seliște, din raionul Nisporeni, unde a discutat cu localnicii.

„Un sat pitoresc unde am întâlnit oameni muncitori, care știu încotro trebuie să meargă țara noastră. Am văzut investițiile făcute în ultimii ani în localitate – iluminat, zonă de odihnă, parc renovat și vreau să continuăm aceste eforturi de dezvoltare. Pe lângă cele 64 de milioane de lei investite deja în raionul Nisporeni, m-am bucurat să aud că anul acesta se finalizează construcția apeductului care va asigura cu apă locuitorii. Nisporenenii au fost de-a lungul timpului oameni iubitori de libertate, care-și croiesc soarta cu propriile mâini”, se mai arată în mesajul președintelui.

În context, șefa statului a îndemnat cetățenii să nu mai permită pierderea timpului pentru statul nostrum și să decidem împreună pe 20 octombrie ce este bine pentru R. Moldova. „Iar pentru Moldova este bine să facă parte dintr-o familie a păcii, unde țările se ajută reciproc să se dezvolte”, conchide Maia Sandu.