Maia Sandu, la trei ani de când a fost aleasă președinte: A fost victoria cetățenilor care au crezut în Moldova!

Publicat:

Astăzi, 15 noiembrie, se împlinesc trei ani de când Maia Sandu a fost aleasă în funcția de președinte al R. Moldova.

În cadrul unui mesaj publicat pe pagina sa de Facebook, Maia Sandu a scris că, pe 15 noiembrie 2020, cetățenii au obținut o victorie importantă pentru dezvoltarea R. Moldova.


Citește și : Tofilat: Putin a început să exercite presiuni asupra țării în încercarea de a-și impune interesele

„Pe 15 noiembrie 2020, acum trei ani, împreună cu cetățenii am obținut o victorie importantă! O victorie nu doar împotriva unui regim corupt, care bloca orice șansă de dezvoltare a Moldovei. Dar și o victorie pentru un viitor mai bun, o victorie a optimismului în fața deznădejdii, o victorie a unității moldovenilor și a puterii noastre de a ne decide soarta”, a scris Maia Sandu.

Șeful statului a menționat că victoria de acum trei ani a fost a cetățenilor care au creat o unitate de neînvins pentru a forma un stat cu adevărat liber.

„Victoria de acum trei ani a fost victoria cetățenilor, de acasă și din diasporă, care au crezut în Moldova! În ciuda unei lupte nedrepte, în ciuda oricăror piedici, moldovenii s-au mobilizat fără precedent și am reușit să creăm o unitate de neînvins. Împreună am pornit pe un drum lung și dificil spre crearea unui stat cu adevărat liber, european, care să aibă grijă de toți cetățenii săi. Victoria nu a fost o destinație, ci un început. Și vom merge înainte pentru a îndeplini angajamentele pe care ni le-am asumat și pentru a lăsa copiilor și tinerilor o Moldovă mai bună”, a spus Maia Sandu.

Pe 15 noiembrie 2020, în R. Moldova a avut loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, la care au participat Maia Sandu și Igor Dodon, primii doi candidați clasați după primul tur. Potrivit rezultatelor preliminare, prezența la vot a fost de 52,78%, iar candidata Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, a fost aleasă președinte al Republicii Moldova.

În turul doi, Maia Sandu a fost aleasă cu votul a aproape 940.000 de moldoveni, iar Igor Dodon – de circa 700.000 de persoane.

Citește și : Efros, despre cooperarea cu Ucraina: Țările noastre trebuie să meargă pe calea europeană de dezvoltare

Maia Sandu a fost învestită în funcție în data de 24 decembrie și a început mandatul odată cu depunerea jurământului constituțional în fața deputaților, a membrilor Curții Constituționale și a cetățenilor.

Maia Sandu este prima femeie președintă a Republicii Moldova. Totodată, este al șaselea președinte al Republicii Moldova și al patrulea șef de stat ales prin vot direct după Mircea Snegur (1991 – 1997), Petru Lucinschi (1997 – 2001) și Igor Dodon (2016 – 2020). Alți doi președinți, Vladimir Voronin (2001 – 2009) și Nicolae Timofti (2012 – 2016), au fost aleși de Parlament.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la Paris

VIDEO - Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la Paris Controversata pugilistă algeriană Imane Khelif a devenit campioană olimpică la categoria 66...

Recomandări pentru autorizarea desfășurării vânătorii în zona de frontieră, odată cu deschiderea sezonului de vânătoare 2024-2025

Recomandări pentru autorizarea desfășurării vânătorii în zona de frontieră, odată cu deschiderea sezonului de vânătoare 2024-2025 ✔️ Obținerea avizului pentru vânătoare: Sectorul Poliției de Frontieră...

Un suspect dintr-un dosar de contrabandă, reținut pentru amenințare și violență asupra unui funcționar public

Un suspect dintr-un dosar de contrabandă, reținut pentru amenințare și violență asupra unui funcționar public Un conațional, care este acuzat de amenințare sau violență asupra...

Luptătorii Radu Lefter și Maxim Saculțan, eliminați în prima rundă a Jocurile Olimpice

Luptătorii Radu Lefter și Maxim Saculțan, eliminați în prima rundă a Jocurile Olimpice Luptătorii de stil liber Radu Lefter (97 kg) și Maxim Saculțan (65...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.