X

Maia Sandu, mesaj de felicitare la început de an școlar: ‘Vă îndemn să nu ne oprim niciodată din învățare!’

Maia Sandu, mesaj de felicitare la început de an școlar: ‘Vă îndemn să nu ne oprim niciodată din învățare!’

Președinta Maia Sandu a adresat astăzi un mesaj de felicitare cu ocazia zilei de 1 septembrie, elevilor, părinților și profesorilor. Potrivit șefei statului, doar prin studii creștem ca ființe umane întregi, conștiente de sine și de cei din jur, capabile să facă față provocărilor. Maia Sandu a mai precizat că învățarea este nemărginită, dorindu-le tuturor un an nou de studii cât mai bogat.

Învățăm pentru că doar așa creștem ca ființe umane întregi, conștiente de sine și de cei din jur, capabile să facă față provocărilor și să facă lumea mai bună. Prețuim traiul în pace și bună înțelegere, învățăm să construim, nu să distrugem, învățăm să-l respectăm pe fiecare. Învățarea este nemărginită și vă îndemn să nu ne oprim niciodată din învățare. Un an nou de învățare cât mai bogat!”, se menționează în mesaj, potrivit moldova1.md.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Amintim că 108 școli din Republica Moldova încep astăzi noul an de învățământ. Celelalte 1059 de instituții din țară urmează să aibă prima lecție, mâine, anunță ministerul Educației și Cercetării.

Anterior instituția a emis o circulară prin care au informat instituțiile de învățământ, că sunt în drept să decidă ora și data desfășurării festivității dedicate începutului noului an de studii.

Prima lecție din anul de învățământ 2024-2025 va avea genericul „Împreună pentru pace” și va fi obligatorie pentru toate instituțiile de învățământ publice sau private.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

Tags: eleviMaia Sanduparintiprofesori
Social