Maia Sandu: Mulți candidați vor să transforme campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust

Publicat:

Mulți candidați vor să transforme campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust

Potrivit legii, președintele nu-și poate suspenda activitatea pe perioada campaniei, însă vom depune toate eforturile ca să nu fie interpretat că folosesc funcția în scop electoral. Asigurările sunt date de președinta Maia Sandu, potențial candidat pentru un nou mandat la șefia statului.

Maia Sandu a evitat să spună tranșant, dacă va participa sau nu la dezbateri electorale, menționând că mulți politicieni s-au lansat în cursă pentru a transforma campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust, notează IPN.


Citeşte şi: Liam Gallagher (Oasis), criticat pentru prețurile mari ale biletelor după un tweet ironic din 2017 – Stiripesurse.md

Maia Sandu a explicat că, potrivit legii, nu-și poate suspenda activitatea de președintă a Republicii Moldova pe perioada campaniei, însă a menționat că va delimita foarte clar activitățile electorale de activitățile desfășurate în calitate de șef de stat.

Mulți candidați vor să transforme campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust

„Pe perioada campaniei, pentru activitățile de campanie, voi folosi altă mașină decât mașina de serviciu. Voi limita acțiunile publice care ar putea fi văzute ca acțiuni folosite în scop electoral, adică întâlniri, vizite oficiale. În momentul când începe campania, se schimbă regulile. Chiar dacă nu există reguli foarte clare în legislație, vom întreprinde toată măsurile care sunt de bun-simț, ca să nu existe acuzații. Echipa care va lucra cu mine va degreva din funcție, pentru că în cazul lor acest lucru este permis de lege. Voi depune toate eforturile ca să nu existe conflicte sau să fie interpretat că încerc să folosesc funcția în scop de campanie”, a spus Maia Sandu la ProTV Chișinău.

Maia Sandu a explicat că în condițiile în care mulți pretendenți la șefia țării au menirea de a discredita aceste alegeri, există riscul ca dezbaterile electorale să se transforme într-un spectacol de prost gust.

Șefa statului spune că, deocamdată, nu a fost luat decizia definitivă dacă va participa sau nu la dezbaterile televizate.

Mulți candidați vor să transforme campania și dezbaterile într-un spectacol de prost gust

„Dezbaterile sunt un element util al democrației atunci când cei care participă la aceste dezbateri își doresc să se dezbată pe subiecte concrete și într-un mod civilizat. Atunci când mai mulți candidați transformă aceste dezbateri într-un spectacol de prost gust, atunci asta nu prea ajută cetățenii să își formeze o opinie. Din păcate, cred că avem mai mulți candidați în această campanie care au alte scopuri și care vor să transforme și campania, și dezbaterile într-un spectacol de prost gust. Nu am spus că nu particip, vom vedea cum vor evolua lucrurile. Vom vedea cu cine sunt dezbaterile. Cetățenii văd cine sunt oamenii care candidează și ce au făcut ei în trecut, cine-i susține și cine-i finanțează, interesele cui promovează. În aceste alegeri sunt mai mulți candidați care nu sunt autentici și care sunt ghidați dintr-o singură sursă, care sunt aici nu pentru a avea un proces democratic, ci pentru a transforma discuțiile în lucruri ridicole”, a mai spus Maia Sandu.

Maia Sandu a fost desemnată de Partidul Acțiune și Solidaritate în calitate de potențial candidat la funcția de președinte.

Pentru înregistrarea în cursa electorală, grupul de inițiativă al Maiei Sandu trebuie să colecteze cel puțin 15 mii de semnături din cel puțin jumătate din unitățile administrativ-teritoriale ale țării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CRIMĂ cu sânge rece în Soroca. Principalul suspect a fost arestat

CRIMĂ cu sânge rece în Soroca. Principalul suspect a fost arestat Un bărbat de 30 de ani a fost arestat de polițiști, fiind bănuit de...

Rusia a îngheţat acţiunile Băncii Raiffeisen

Rusia a îngheţat acţiunile Băncii Raiffeisen Un tribunal rusesc a îngheţat acţiunile subsidiarei din Rusia a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International, blocând practic vânzarea...

Banca Mondială acordă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari

Banca Mondială acordă Republicii Moldova 40 de milioane de dolari Republica Moldova va beneficia de sprijin financiar în valoare de 40 de milioane de dolari...

Parlamentul NU poate interzice culte sau biserici

Parlamentul NU poate interzice culte sau biserici Igor Grosu, Președintele Parlamentului, președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), a spus că a fost discuție cu Vasile...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.