Maia Sandu: Noi, împreună cu cetățenii, l-am alungat pe Plahotniuc de la putere

Publicat:

Președintele R. Moldova, Maia Sandu, nu exclude că ar exista partide politice de opoziție, care colaborează cu oligarhul fugar Vladimir Plahotniuc.

Potrivit șeful statului, aceste partide nu influențează procesele politice la nivel național, amintind politicienilor despre riscurile acceptării unor finanțări ilegale.


Citește și : Congresul Civic și-a anunțat candidatul la Primăria Chişinăului

Într-un interviu pentru Ziarul de Gardă, Maia Sandu a menționat că recentele mișcări de pe arena politică din R.Moldova și influența oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc, Maia Sandu a lăsat să se înțeleagă că nu s-ar aștepta la o revenire a lui Plahotniuc în politica moldovenească, specificând că acele partide ce s-ar lăsa controlate de oligarhul fugar nu ar avea o influență la nivel național.

„Noi, împreună cu cetățenii, l-am alungat pe Plahotniuc de la putere și am obținut sancționarea lui la nivel internațional.

Nu exclud că unele partide politice de opoziție sunt controlate sau cooperează cu Plahotniuc, dar acestea nu influențează procesele politice la nivel național”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu le-a amintit politicienilor care acceptă finanțări ilegale că partidele lor ar putea fi scoase în afara legii.

„Aceste partide trebuie deja să știe că finanțarea ilegală de care beneficiază poate să le scoată în afara legii. La fel, nu exclud că Plahotniuc mituiește judecători și procurori pentru a tergiversa examinarea dosarelor în care este vizat sau pentru a sabota reforma justiției.

Tocmai de aceea, e nevoie de evaluarea externă a integrității judecătorilor și procurorilor și de excluderea acestora din sistem”, a mai spus Sandu.

În cazul bașcanului Găgăuziei, Evghenia Guțul, exponenta unei grupări pro-ruse recent învestită în funcție în urma alegerilor, Maia Sandu recunoaște că scrutinul a fost viciat și că instituțiile responsabile nu au putut împiedica acest lucru.

„Suntem o țară democratică și eu mă conduc de prevederile legale, chiar dacă în cazul alegerilor din UTA Găgăuzia, procesele democratice au fost viciate, iar instituțiile responsabile nu au putut împiedica acest lucru.

Citește și : EXPLOZIE puternică la o fabrică din apropierea Moscovei

Recunoaștem aceste deficiențe și vom lucra în continuare pentru ca instituțiile să devină mai puternice și procesele democratice să fie pe deplin respectate.

În continuare, vom întreprinde toate măsurile pentru a combate acțiunile de destabilizare a țării și a sancționa persoanele implicate în aceste activități”, a conchis Maia Sandu.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În Irlanda, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său, Michael D. Higgins, și cu Premierul Simon Harris

În Irlanda, Președinta Maia Sandu s-a întâlnit cu omologul său, Michael D. Higgins, și cu Premierul Simon Harris Aflată în vizită de lucru la Dublin,...

Andrei Năstase: SUA sprijină independența și suveranitatea Republicii Moldova

Andrei Năstase: SUA sprijină independența și suveranitatea Republicii Moldova Liderul politic moldovean Andrei Năstase a participat recent la Convenția Națională a Republicanilor din Milwaukee, unde...

Irina Vlah, despre întrevederea cu oamenii lui Șor: Oamenii din poze deja de doi ani nu mai fac politică

Irina Vlah, despre întrevederea cu oamenii lui Șor: Oamenii din poze deja de doi ani nu mai fac politică Fostul bașcan al Găgăuziei, Irina Vlah,...

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat data audierilor privind sancțiunile impuse lui Ilan Șor Anul trecut, reprezentanții legali ai lui Ilan Șor au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.