X

Maia Sandu nu-l cruţă pe Şor: ‘Satul Moldovenesc este plin de bani murdari’

Maia Sandu nu-l cruţă pe Şor: ‘Satul Moldovenesc este plin de bani murdari’

Instituțiile statului trebuie să fie mai eficiente și să se asigure că banii ce vin prin programul „Satul Moldovenesc”, lansat de Ilan Șor, „nu pot să ajungă în cont dacă nu sunt bani legal obținuți”.

Citeşte şi: Cercul lui Putin amenință Occidentul: ‘Al Treilea Război Mondial este mai aproape decât credeți’ – Stiripesurse.md

Declarația a fost făcută de președinta Maia Sandu, după ce Cutia Neagră PLUS a scris că în ultimele luni, zeci de primării din Republica Moldova au semnat contracte dubioase de sponsorizare cu o persoană-fantomă din Israel care și-a asumat să finanțeze proiecte locale de zeci de milioane de lei, transmite tv8.md.

Șefa statului susține că banii ce ar veni pentru „Satul Moldovenesc” „sunt murdari” și că oricine poate face donații atât timp cât acestea vin din bani obținuți pe căi legale.

Maia Sandu nu-l cruţă pe Şor: ‘Satul Moldovenesc este plin de bani murdari’

„Instituțiile trebuie să fie mai eficiente, pentru că ulterior instituțiile au blocat asemenea resurse, trebuie să fie transparență și trebuie să existe claritate de unde vin acești bani. Oricine poate face donații, dacă sunt donații din bani legal câștigați. În acest caz, sunt scheme de spălare de bani și sunt bani murdari care vin. Eu știu că instituțiile au înghețat mai multe conturi în acest sens”, a spus Maia Sandu, într-un interviu pentru „Internetu Grăiește”.

Tags: Ilan ŞorMaia SanduSatul Moldovenesc
Categorii: PoliticăȘtirile zilei